Un bătrân italian îngrijit de o „badantă” româncă a dispărut fără urmă de câteva zile

Un pensionar italian în vârstă de 84 de ani din Favara (Sicilia) este dat dispărut de miercuri, 13 mai, când s-a îndepărtat la bordul mașinii sale și de atunci nu a mai fost văzut. Bătrânul era îngrijit de o femeie de origine română, relatează Grandangolo Agrigento.

Giusepe Fallea este căutat de autoritățile italiene și voluntarii mai multor asociații umanitare. În această dimineață a avut loc o reuniune operațională în care a fost pus la punct modul de organizare a căutărilor. Teritoriul a fost împărțit în mai multe zone de căutare și de mâine se va putea utiliza și un elicopter. Astăzi, condițiile meteorologice cu vânt puternic au împiedicat utilizarea acestuia.

Între timp, polițiștii din Favara, la ordinul locotenentului Giovanni Casamassima, au luat declarații membrilor familiei și „badantei” românce care îl îngrijea pe pensionarul sicilian.

Giusepe Fallea, 84 de ani, dispărut în Italia

Bătrânul a plecat miercuri dimineață de la domiciliu la bordul unui autoturism Daewoo Matiz și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. Este căutat de militari, pompieri, de personal al Protecției Civile, de voluntarii asociațiilor „I Grifoni” din Favara, „Serlance”, „Emergency Life” din Porto Empedocle și „I Falchi” din Palma di Montechiaro.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20