Bătrână din Italia, găsită moartă de badanta sa. Fiica pensionarei este anchetată pentru crimă

O femeie în vârstă de peste 100 de ani a fost găsită aproape moartă de badanta sa în locuința bătrânei din Montalcino, provincia Siena din Toscana, Italia, informează ziarul La Nazione.

Aurelia Bianchini, care ar fi împlinit 102 ani pe 13 mai, a fost găsită de îngrijitoarea sa pe podeaua dormitorului din casa sa situată în centrul orașului Montalcino, la data de 3 aprilie 2023.

Anchetatorii au găsit semne ciudate pe corpul pensionarei, precum și sânge pe podea. Pensionara a fost transportată la Spitalul Scotte din Siena, unde a decedat după câteva zile.

Fiica victimei, audiată îndelung de procurorul Valentina Magnini, este acum cercetată pentru omucidere.

Procurorul Magnini a solicitat judecătorului Jacopo Rocchi să se efectueze o investigație probatorie pentru a evalua situația fiicei, care este reprezentată de avocații Alessandro Buonasera și Massimiliano Tozzi, dar judecătorul a respins această cerere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum, ancheta este preluată de carabinierii din Departamentul de Investigații Științifice (RIS) din Roma, care au condus investigații în cele mai complexe cazuri de crimă din Italia.

Vor fi efectuate o serie de investigații tehnice asupra hainelor care au fost confiscate de investigatori la data de 3 aprilie în locuința în care bătrâna trăia cu fiica sa.

Pe aceste haine vor fi efectuate analize detaliate pentru a căuta urme biologice și amprente care să ajute la clarificarea cauzei morții pensionarei și la stabilirea eventualelor responsabilități.

Nu este exclus ca avocații suspectei să asiste la investigațiile de la Roma, conform procedurilor standard. În această fază a anchetei, fiul femeii este reprezentat de avocatul Emiliano Bianchi.

Toate acestea se desfășoară în așteptarea rezultatelor autopsiei, efectuate la data de 22 aprilie, care vor stabili originea semnelor prezente pe corpul femeii în vârstă pentru a înțelege dacă au fost sau nu provocate.

Se așteaptă ca raportul să ajungă pe biroul procurorului Magnini înainte de începerea vacanței judecătorești.