Bătrână din Italia găsită moartă în casă de badantă. A fost strangulată de fiul său

O pensionară în vârstă de 88 de ani a fost găsită strangulată în casă în localitatea Casoli, provincia Chieti (Abruzzo). Trupul neînsuflețit a fost descoperit de îngrijitoarea sa, informează La Repubblica.

S-a întâmplat duminică, 12 februarie, pe strada Corso Umberto, la nr. 237.

Cesina Bambina Damiani, o bătrână cu dizabilități care nu se putea deplasa de una singură, a fost găsită de badantă în pat, cu urme de violență pe gât. Îngrijitoarea a sunat imediat la 112.

La domiciliul respectiv s-au prezentat carabinierii și personalul sanitar de la 118. După constatarea decesului, a sosit și medicul legist însoțit de procurorul Mirvana Di Serio.

Fiul bătrânei este suspectat că și-a strangulat mama

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentan, singurul suspect este Francesco Rotunno, fiul în vârstă de 64 de ani al bătrânei, care în trecut a avut un loc de muncă temporar la primăria din localitate.

La scurt timp după descoperirea trupului fără viață al mamei sale, bărbatul a fost găsit de carabinieri pe marginea drumului, cu tăieturi la încheieturile mâinilor, probabil în urma unei tentative de sinucidere.

După ce a fost transportat la secția Urgențe a spitalului din Lanciano, bărbatul de 64 de ani a fost dus la Psihiatrie.

Motivele crimei nu sunt cunoscute deocamdată. Carabinierii au găsit un bilet de scuze în interiorul casei

Conform Abruzzo Live, Cesina Bambina Damiani era aproape oarbă și avea nevoie de asistență constantă. Se afla la Casoli de cinci sau șase luni, de când fiul ei, Francesco Rotunno, a decis să o ia de la căminul de bătrâni și să aibă grijă de ea personal.

Bărbatul, divorțat și tată a trei copii, este suspectat că și-a strangulat mama cu un cablu electric. „Era un singuratic, dar era om bun, puțin ciudat uneori. N-am fi crezut vreodată că e în stare de așa ceva”, au spus vecinii bărbatului care după ce și-a ucis mama a încercat să se sinucidă.

Cadavrul bătrânei va fi supus unei autopsii care va fi efectuată de medicul legist Pietro Falco.

Distribuie acest articol