Bătrână din Italia, salvată de badantă după ce doi hoți i-au intrat în casă. Infractorii se dădeau angajați ai rețelei de apă

Carabinierii din Italia au arestat cinci bărbați cu vârste între 22 și 64 de ani și o femeie de 19 ani, toți membri ai unei bande de escroci în serie, marți, 16 mai 2023. Operațiunea a dus la destructurarea unei organizații care a comis 18 furturi și jafuri împotriva persoanelor în vârstă, între ianuarie și aprilie 2023. Criminalii se pretindeau angajați ai rețelei de apă și operau în Piemont, Lombardia și provincia Piacenza.

Pe 28 martie 2023, doi membri ai organizației au intrat în casa unei femei în vârstă de 83 de ani, din San Nazzaro di Monticelli d’Ongina.

În momentul în care au observat că în altă cameră a locuinței era prezentă o îngrijitoare, au fugit și pentru a ieși din casă au împins-o cu violență pe bătrână, făcând-o să cadă la pământ. Din fericire, femeia nu a suferit răni grave. Un vecin, auzind țipetele de ajutor, a ieșit în stradă și a observat doi indivizi care se îndepărtau rapid într-o mașină de culoare închisă.

O patrulă de carabinieri a intervenit la fața locului și a început investigațiile. Colaborând îndeaproape cu colegii din Asti, au identificat șase presupuși membri și autori ai crimelor comise folosind tehnica „falsului angajat al rețelei de apă” în urma a numeroase filmări de supraveghere, identificări fotografice și interceptări.

Carabinierii, pe lângă punerea în aplicare a măsurilor de detenție provizorie (trei dintre infractori au fost duși în închisoare și trei plasați în arest la domiciliu), au efectuat mai multe percheziții în locuințe disponibile pentru suspecți și folosite ca „adăposturi sigure” pentru mașini și instrumentele folosite pentru comiterea infracțiunilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au fost găsite și confiscate: mai multe spray-uri iritante, materiale pirotehnice, diverse echipamente și dispozitive electronice pentru simularea măsurătorilor de contaminare a apei, un ecuson de recunoaștere pentru tehnicianul societății de apă, o vestă reflectorizantă, diverse radiouri și telefoane mobile, o listă scrisă de mână cu frecvențele radio utilizate de centrele operative ale carabinierilor la nivel național, mai multe plăcuțe de înmatriculare ale autovehiculelor, instrumente pentru forțarea încuietorilor și haine pentru deghizare.

De asemenea, au fost confiscate două autovehicule, un Mercedes de culoare gri și un Audi de culoare neagră, înregistrate pe numele altor persoane și folosite exclusiv pentru comiterea infracțiunilor.

Arestările reprezintă un pas important în demascarea metodelor de înșelăciune utilizate împotriva persoanelor vârstnice. Investigatorii continuă cercetările pentru a determina dacă mai există alți membri ai bandei și pentru a stabili întreaga amploare a activităților lor ilegale.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20