Bătrână din Italia, sechestrată și agresată de badantă, care găzduia conaționali contra cost în casa pensionarei

O bătrână din Lecco, provincia italiană cu același nume din regiunea Lombardia, a trăit un adevărat coșmar timp de luni întregi, fiind sechestrată și abuzată de propria sa badantă.

Calvarul pensionarei s-a terminat abia când agenții de poliție au intervenit și au îndepărtat-o pe îngrijitoare, o femeie de naționalitate peruană, și pe alți doi conaționali ai acesteia.

Potrivit Prima Lecco, cei trei străini profitau de starea de fragilitate a bătrânei, care suferă de grave tulburări psihice, și o supuneau zilnic la umilințe verbale și violențe fizice.

Ancheta a dezvăluit că badanta găzduia alți conaționali în casa femeii italience, contra cost, fără să-i fi cerut permisiunea proprietarei.

Investigațiile au fost declanșate după ce unul dintre chiriașii îngrjitoarei peruane a fost denunțat de aceasta la poliție pe motiv că ar fi ocupat abuziv proprietatea sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul le-a explicat polițiștilor însă că fusese primit de îngrijitoare în casa bătrânei în schimbul unor lucrări de renovare. La fel ca el, și alți străini erau găzduiți în aceeași casă.

Cu toate acestea, abuzurile asupra bătrânei erau mult mai grave și frecvente decât simpla ocupare abuzivă a locuinței.

„Bătrâna era supusă zilnic la agresiuni de către cei trei cetățeni străini, care profitau de starea ei de fragilitate și o umileau și abuzau fizic constant”, au relatat investigatorii de la Poliția de Stat.

Pentru a aduna dovezi, anchetatorii au recurs la supraveghere, urmăriri, interceptări și instalarea de camere video și microfoane ascunse.

Aceste măsuri au permis polițiștilor să colecteze dovezi concrete, nu doar despre abuzurile zilnice, ci și despre manipularea victimei.

În prezent, badanta și cei doi conaționali ai săi au fost îndepărtați din casa bătrânei și le-a fost interzis să mai comunice cu aceasta, pentru a preveni eventuale represalii sau încercări de manipulare. Bătrâna este acum în siguranță, fiind îngrijită într-o structură protejată.

Aceasta este prima oară după luni de chinuri când femeia primește îngrijirea corespunzătoare și protecția de care are nevoie.