Bătrână din Italia ucisă de fostul îngrijitor. Sora ei a fost grav rănită

O bătrână în vârstă de 91 de ani a fost ucisă la Salerno sâmbătă, 9 iulie, iar sora sa de 87 de ani a fost grav rănită de către fostul lor îngrijitor care le-a lovit cu un baston din fier.

Bărbatul a intrat în casă pentru a le jefui și a plecat cu suma de 3.400 de euro, obținuți de cele două surori din chiria primită pe diverse imobile proprietate personală. În casă mai erau însă 380.000 de euro în numerar, de care agresorul nu a avut habar, precizează La Repubblica.

Îngrijitorul, Giuseppe Buono, un italian în vârstă de 41 de ani din Baronissi (Campania), și-a recunoscut fapta astăzi, 13 iulie, în fața anchetatorilor. El a mărturisit că a omorât-o pe pensionara de 91 de ani și a rănit-o pe sora ei.

Bătrâna ucisă se numea Maria Grazia Martino și locuia pe via San Leonardo din Salerno împreună cu sora sa, Adele Martino, și cu un frate imobilizat la pat. Fostul îngrijitor rămăsese în relații bune cu familia Martino după încheierea contractului său de muncă, atât de mult încât le vizita ocazional pe cele două surori și pe fratele lor.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă între orele 13:00 și 13:30. Giuseppe Buono a intrat în casa familiei Martino la data la care știa că surorile primesc banii pe chirie de la mai multe imobile pe care le aveau în proprietate. A închis ușa la camera fratelui lor, care este imobilizat la pat și a mers în camera surorilor pentru a fura banii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeile s-au împotrivit, au încercat să părăsească locuința, dar Buono le-a urmărit provocând decesul Mariei și rănind-o grav pe Adele după ce le-a lovit cu un baston de fier care încă nu a fost găsit. Adele este internată la spital, cu leziuni grave, dar viața sa nu este în pericol.

Ceea ce nu a știut fostul lor îngrijitor este că în camera fratelui, în două sertare se afla o adevărată comoară și anume suma de 380.000 de euro în numerar.

Giuseppe Buono se află în închisoare și va trebui acum să răspundă în fața judecătorului pentru faptele sale. Cercetările au fost efectuate de agenții Echipajului Mobil al Sediului Poliției din Salerno, care au identificat rapid persoana responsabilă.

Distribuie acest articol