Bătrână moartă de foame în Italia, la două săptămâni după fiica ei. Nu a avut cine să o hrănească

Dramă de nedescris în localitatea italiană Pergine Valsugana, în provincia autonomă Trento, unde o bătrână și fiica ei au fost găsite moarte în casă la câteva săptămâni după deces.

Potrivit publicației L’Adige, Franca Bernabè, în vârstă de 55 de ani, ar fi suferit un infarct, care i-a provocat decesul, în apartamentul în care locuia împreună cu mama ei, Filomena Antonacci, în vârstă de 82 de ani, pe care o îngrijea singură.

Decesul fiicei s-ar fi petrecut în urmă cu circa trei săptămâni, mai precizează sursa citată, dar nimeni nu a aflat despre asta, deoarece mama ei era imobilizată la pat și bolnavă, prin urmare nu a reușit să ceară ajutor.

Astfel, la circa 15 zile după decesul fiicei sale, bătrâna de 82 de ani a decedat și ea, cel mai probabil din cauza deshidratării și foamei, neavând pe nimeni să o ajute.

Semnalul de alarmă a fost tras de vecinii celor două femei care, după ce au început să simtă „mirosul puternic de gaz și de moarte”, au solicitat intervenția autorităților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când pompierii au pătruns în locuință, au găsit cadavrul fiicei întins pe paviment, la mică distanță de ușa de la intrare.

Corpul neînsuflețit al bătrânei sale mame, în schimb, se afla în dormitor, tot pe paviment, și acoperit cu cearceafurile din pat.

Pensionara ar fi încercat să se ridice din pat și a căzut astfel la podea, trăgând astfel după ea și lenjeria.

Medicul legist care a inspectat cadavrele a confirmat apoi că Franca Bernabè a murit în urma unui atac de cord, iar Filomena Antonacci în urma deshidratării și a lipsei de mâncare.

@rotalianul