Bătrână moartă în Italia de mai multe săptămâni, găsită în pat, alături de soțul bolnav. Fiul: „E totul în ordine aici”

Într-un apartament din Aprica, localitate montană situată în provincia Sondrio, regiunea Lombardia, carabinierii au făcut o descoperire șocantă în seara de vineri, 12 aprilie.

O femeie de 81 de ani a fost găsită decedată în patul său, alături de soțul ei de 80 de ani, aflat în stare gravă de denutriție și suferind de cangrenă la o un picior, relatează La Repubblica.

Incidentul a atras atenția autorităților după ce vecinii au sesizat un miros puternic emanând din apartament.

„Este totul în ordine în casă”, a declarat fiul în vârstă de 60 de ani al cuplului, în momentul în care carabinierii au sosit pentru o verificare.

Bărbatul s-a opus inițial accesului forțelor de ordine în locuință, dar persistența acestora a dezvăluit scenariul sumbru: femeia zăcea moartă în pat, iar starea soțului său indica faptul că a fost neglijat de cel care ar fi trebuit să-l îngrijească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul neînsuflețit al bătrânei era în stare avansată de descompunere, iar medicul legist a estimat că era decedată de câteva săptămâni.

Procuratura din Sondrio, sub conducerea lui Piero Basilone, a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanțele acestui caz alarmant.

Cuplul, originar din Verona, se mutase la Aprica pentru a locui cu fiul lor pe durata pandemiei de COVID-19, iar apoi nu s-au mai întors la casa lor.

Conform informațiilor, cei doi pensionari își susțineau fiul în vârstă de 61 de ani din propriile pensii.

Autoritățile continuă să investigheze detaliile acestui caz tragic, care a lăsat comunitatea locală într-o stare de șoc și tristețe profundă.