Bătrână omorâtă de câini în Italia. Badanta nu a auzit când pensionara a ieșit din casă

O femeie în vârstă de 89 de ani și-a pierdut viața în seara zilei de marți, 12 octombrie, după ce doi câini, rasa Amstaff, au intrat din greșeală în curtea unei case, la Sassuolo, provincia Modena. Bătrâna era sub supravegherea unei badante care, din păcate, a scăpat-o din vedere.

Victima, Carla Gorzanelli, a ieșit din apartamentul său pe furiș și, confuză, a intrat în curtea unei proprietăți vecine. La poartă se afla o fetiță care își aștepta mama și care ar fi întrebat-o pe bătrână: „Ce faci aici?” Câinii, crezând probabil că bătrâna vrea să-i facă rău minorei, nu i-au lăsat nicio șansă de scăpare.

La sosirea forțelor de ordine și a personalului medical de la 118 femeia era deja decedată.

Adriana, badanta bătrânei, credea că aceasta dormea liniștită în pat, acolo unde o lăsase cu puțin timp în urmă. Îngrijitoarea se afla în baie atunci când pensionara a ieșit din casă, a declarat fiul bătrânei, conform publicației Corriere della Sera:

„Îngrijitoarea era convinsă că mama mea se afla în pat, unde o lăsase pentru a merge apoi la baie. Adriana nu a realizat, pur și simplu, că mama ieșise din casă. Când a aflat ce s-a întâmplat, a rămas fără cuvinte, e disperată!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre badanta respectivă, mai multe persoane au declarat că era cunoscută ca fiind o femeie responsabilă și respectată. Nu era prima bătrână pe care o îngrijea, în trecut se ocupase și de alte persoane din cartierul respectiv și avea recomandări foarte bune de la locurile de muncă anterioare.

„Nu dau vina pe nimeni, mama nu trebuia să fie acolo”, a mai spus Roberto Neri, fiul femeii decedate.