Italia: Bătrâni bătuți și legați de pat într-o casă de odihnă, arestați o româncă și un italian

Persoane vârstnice lovite, maltratate, umilite și legate de paturi de personalul unei Case de Odihnă pentru bătrâni din Sant’Alberto, la periferia orașului Ravenna din Italia. Arestați o româncă și un italian.

În instituția „Oscar și Patrizia”, care ar fi trebuit să fie una de asistență, îngrijire și odihnă pentru bătrânii prezenți și unde erau găzduite persoane cu vârste cuprinse între 85 și 90 de ani, aveau loc scene înfiorătoare. Cel puțin șase persoane în vârstă au suferit maltratări grave, în unele cazuri victimele neajutorate au fost chiar legate și imobilizate de pat. Unele dintre victime vizate de umilința și violența personalului, poartă încă vânătăi și răni, semnele a ceea ce au suferit, scrie Il Resto del Carlino.

Casa de odihnă „Oscar e Patrizia” din Sant’Alberto, unde bătrânii erau loviți, maltratați și legați de pat.

Carabinierii au arestat pe cei doi responsabili ai Casei de Odihnă, un bărbat de 63 de ani din Ravenna și o femeie română în vârstă de 49 de ani, acuzați de maltratare, lipsire de libertate a unei persoane și de exercitarea abuzivă a profesiei.

Bătrânii au fost transferați într-o altă unitate în timp ce Casa de Odihnă din Sant’Alberto a fost pusă sub sechestru. Cei doi arestați, după cum a ordonat procuratura, au fost duși la închisoare, în așteptarea procesului.

Distribuie acest articol