Bătută de soț și scoasă afară din casă. Drama unei românce din Italia supusă violențelor timp de 5 ani

Un bărbat român, rezident în orașul italian Torino, a fost arestat zilele trecute de polițiști după ce și-a bătut soția și a scos-o afară din casă. Femeia, de origine română și ea, s-a văzut nevoită astfel să ceară intervenția forțelor de ordine care l-au pus pe bărbat sub arest.

Potrivit Torino Oggi, soțul violent nu mai lucra de ceva timp din cauza problemelor sale cu alcoolul și își constrângea soția să-l întrețină, atât pe el cât și pe copilul lor. Iar dacă asta nu era destul de greu pentru conaționala noastră, bărbatul o mai și supunea la violențe fizice și verbale încă din momentul în care femeia intra în casă.

Într-una din zilele trecute, când femeia s-a întors de la muncă, soțul a întâmpinat-o din nou cu aceeași atitudine violentă și, după ce a bătut-o, a scos-o afară din casă. Neavând cheile la ea pentru a putea intra din nou în locuință, românca noastră s-a văzut nevoită să sune la 112 pentru a cere ajutorul forțelor de ordine, având în vedere că se temea să nu fie agresată din nou de bărbat dacă încerca să intre în casă în alt mod.

O patrulă de poliție s-a prezentat la apartamentul celor doi soți români și au stat de vorbă cu femeia care le-a povestit, în lacrimi, că aceste violențe din partea partenerului său aveau loc încă din 2015 și că a ajuns în prezent să nu mai poată dormi noaptea de frica lui. Polițiștii au constatat că femeia avea mai multe vânătăi pe gât și pe brațe care demonstrau că agresiunea recentă a avut loc.

Bărbatul român a fost pus sub arest, iar soția lui a putut astfel să intre din nou în locuință după ce a primit îngrijirile medicale de rigoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.