Beat pe bicicletă, un român din Italia a fost trimis în judecată pentru „conducere sub influența alcoolului”

O.M., cetățean român în vârstă de 45 de ani, a fost trimis în judecată de Procuratura din Treviso pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul nu conducea o mașină, însă, ci o bicicletă și riscă acum să facă între 6 luni și 1 an de închisoare.

Întâmplarea a avut loc în primăvara anului 2017, în localitatea Riese Pio X din provincia Treviso, scrie publicația locală Treviso Today. Bărbatul român s-a oprit într-un bar din centrul localității și, după ce a consumat alcool fără măsură, a avut o altercație cu un alt client. Angajații barului au solicitat atunci intervenția carabinierilor care au reușit să-i calmeze pe protagoniști, dar au continuat să-l monitorizeze pe O.M. deoarece știau de antecedentele sale penale care erau legate de furturi.

Românul de 45 de ani, aflat în stare de ebrietate, s-a suit apoi pe bicicleta sa și a pornit la drum, cu militarii care-l urmărea de la distanță pentru a se asigura că nu va comite alte infracțiuni. O.M., însă, circula cu bicicleta în zig-zag practic, punând în pericol atât viața proprie, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Carabinierii au decis atunci să-l oprească, ceea ce l-a scos din sărite pe biciclistul alcoolizat și a început să-i amenințe pe militari. Aceștia din urmă n-au mai stat mult pe gânduri și l-au arestat, în ciuda faptului că bărbatul a opus rezistență și a încercat să fugă.

O.M. a fost dus apoi la secția Urgențe a celui mai apropiat spital și a fost supus testului pentru alcoolemie care a arătat că aceasta avea o concentrație 2,5 grame de alcool în litrul de sânge. Carabinierii l-au denunțat atunci pentru conducere sub influența alcoolului și rezistență în fața unui organ public, iar Procuratura din Treviso a decis, de curând, să-l trimită în judecată pentru aceste fapte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit publicației de specialitate, La Legge Per Tutti, legea italiană nu ține cont ce tip de vehicul este condus de persoana care se află în stare de ebrietate, deci poate să fie chiar și unul fără motor, precum o bicicletă. Iar în ceea ce privește alcoolemia, dacă depășește 1,5 g/l, ca în cazul de față, fapta se pedepsește cu amendă între 1.500 și 6.000 de euro (care poate fi cu până la 50% mai mare dacă se întâmplă între orele 22:00 și 7:00), precum și închisoare între 6 luni și 12 luni.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20