Bebeluș abandonat în Italia lângă un coș de gunoi. Era născut de circa două ore

Un bebeluș a fost descoperit în această dimineață de sâmbătă, 12 august 2023, lângă un coș de gunoi din centrul orașului Taranto (Puglia), pe via Pisanelli, la colț cu via Principe Amedeo.

Potrivit informațiilor făcute publice de ziarul La Repubblica, cordonul ombilical atașat bebelușului nu era uscat încă, ceea ce sugerează că nașterea ar fi avut loc cu numai una sau două ore înainte de descoperire.

Micuțul este în prezent în stare bună de sănătate și este îngrijit de personalul secției de Terapie Intensivă Neonatală de la spitalul Santissima Annunziata.

Potrivit profesorului Federico Schettini, de la Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală (UTIN), și profesorului Alfonso Fischetti, șeful departamentului, care s-a întors din concediu pentru a se ocupa de caz, există speranța ca mama copilului să se prezinte sau să fie identificată în curând.

„Sperăm ca mama să ia legătura cu autoritățile în curând”, au transmis reprezentanții Agenției Sanitare Locale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din investigații rezultă că cealaltă parte a cordonului ombilical ar putea fi rămasă atașată de mamă și, dacă nu este tratată corespunzător, aceasta ar putea avea complicații grave, precum o hemoragie.

Din această cauză, medicii și poliția au alertat toate spitalele din zonă, considerând că femeia ar putea avea nevoie de îngrijiri medicale imediate.

Descoperirea a avut loc în jurul orei 07:00 din această dimineață, când o femeie care se plimba cu câinele ei și care intenționa să arunce gunoiul a fost atrasă de plânsetul copilului, alertând imediat autoritățile. Echipele medicale și poliția au ajuns la fața locului în câteva minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Stat dim Taranto a declarat:

„Investigațiile sunt în curs de desfășurare. Bebelușul a fost găsit într-o pungă de plastic rigidă, însoțit de câteva pături și un jucărie de pluș.

Este de sex masculin și pare să aibă trăsături occidentale. Dar cea mai importantă veste este că se simte bine. Cine l-a lăsat acolo a ales un loc în care putea fi ușor observat.”

Ofițerii de poliție au obținut înregistrările de la camerele de supraveghere din zonă. Deși în apropierea locului descoperirii există numeroase magazine, acestea erau închise la momentul respectiv.