Bebeluș de 5 luni din Italia, ucis de câinele familiei. Este al doilea copil omorât de un câine în numai o lună

Un copil de cinci luni din Italia a fost ucis de câinele pitbull al familiei sale, vineri, 17 mai 2024, în localitatea Palazzolo Vercellese din provincia Vercelli (Piemont).

pitbull-palazzolo-vercellese-neonato-michele-nerone
Câinele care a ucis copilul. Sursă foto: open.online.

Tragedia s-a petrecut în timp ce micuțul era ținut în brațe de un membru al familiei, relatează agenția de presă ADNKronos.

În ciuda intervenției rapide a echipajelor de urgență, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viața bebelușului.

Acest incident adaugă un nou capitol sumbru în seria atacurilor comise de câini în Italia. În luna aprilie, un alt copilaș, de numai 15 luni și care locuia în Eboli, a fost atacat și ucis de doi câini.

În urmă cu zece zile, un băiat de 10 ani din Milano a fost rănit la cap în urma unui atac similar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Recent, tot în Milano, o fetiță de 2 ani a fost agresată în casă în timp ce se juca cu sora ei geamănă.

În zilele trecute, un alt pitbull din Serracapriola, provincia Foggia, după ce a scăpat de sub controlul stăpânei, a atacat pe stradă o adolescentă de 15 ani și apoi s-a năpustit asupra unei fetițe de 7 ani.

Mama acesteia din urmă, într-o încercare disperată de a-și salva copilul, s-a aruncat de la un balcon situat la primul etaj al unei clădiri.

Atât mama, cât și fiica au ajuns la spital, femeia suferind o fractură la picior, iar fetița prezentând răni grave la picioare cauzate de mușcăturile câinelui.

Aceste incidente tragice ridică semne de întrebare privind responsabilitatea proprietarilor de câini și măsurile de siguranță care ar trebui implementate pentru a preveni astfel de tragedii.