Bebeluș român din Italia mort în somn. Mama arestată pentru că nu a avut grijă de el

O româncă din localitatea italiană Comiso, provincia Ragusa din Sicilia, a fost pusă sub arest, considerată vinovată de moarte bebelușul ei, în vârstă de numai 6 luni.

Femeia este acuzată că nu i-a oferit micuțului îngrijirea de care acesta avea nevoie, ceea ce a dus la decesul acestuia.

Potrivit ziarului italian Corriere del Mezzogiorno, tragedia s-a petrecut în anul 2019, într-un apartament din localitatea menționată mai sus, unde femeia trăia alături de cei șase fii ai săi.

Unul dintre copii, o fetiță, fusese încredințată ulterior, de către serviciile sociale, unei structuri externe, pentru că românca, cu inițialele E.A. și în vârstă de 36 de ani, nu reușea să-i îngrijească pe toți.

Anchetatorii au stabilit că bebelușul a murit în jurul orei 11:00 din acea zi fatidică, dar femeia a anunțat decesul acestuia abia după patru ore.

Mai mult, autopsia asupra trupului neînsuflețit al copilului, efectuată la Catania de medicul legist Giulio Di Mizio de la Universitatea din Calabria, a scos la iveală faptul că acesta era neglijat, nu primea asistența medicală necesară și avea chiar și un braț fracturat ca urmare a unei căzături din pătuț.

Ceea ce a dus la decesul micuțului însă, este o pneumonie care, din nefericire, nu a fost tratată la timp.

Determinant pentru judecător, în stabilirea măsurii de arest la domiciliu pentru mama de origine română a fost faptul că au trecut patru ore până când femeia a anunțat decesul copilului, mai scrie sursa citată.

Femeia le-a spus anchetatorilor că îl alăptase dimineața și apoi l-a pus în pătuț, iar ulterior l-a găsit fără viață.