Bebelușul român abandonat în Italia de părinți, sora mamei condamnă gestul și vrea să îl adopte

Povestea bebelușului de 4 luni abandonat cu o săptămână în urmă pe o stradă din Verona de părinții români a sensibilizat opinia publică din întreaga Italie. Nenumărate cereri de adopție s-au înregistrat la departamentul de servicii sociale din cadrul primăriei orașului, de la multe persoane care doresc să ofere micuțului un cămin cald și lipsit de griji. Aceeași dorință și-a manifestat-o și sora mamei copilului, care ne-a contactat din România pentru a afla mai multe detalii despre caz.

Copilul a fost găsit învelit într-o pătură, în noaptea de 14 spre 15 octombrie, de un cetățean pakistanez care se întorcea de la serviciu. A fost dus la spital cu o temperatură a corpului foarte scăzută, dar nu era hipotermic, iar medicii au declarat apoi că starea lui de sănătate este una bună. La puțin timp, carabinierii au descoperit cine erau cei doi părinți care l-au lăsat în stradă, doi români, el de 30 de ani și ea de 34.

Abia a răspuns la apelul nostru telefonic Denisa a început să plângă

Lacrimile o împiedicau să rostească vreun cuvânt, aflase de puțin timp că sora ei își abandonase copilul noaptea, la un colț de stradă: „Cum a putut face asta, cum? Putea să-l lase la un spital, să-l dea spre adopție, dar cum a putut să-l abandoneze în modul ăsta nu înțeleg!”

Într-adevăr, pentru mulți dintre noi este foarte greu de înțeles ce i-a determinat pe cei doi părinți să-și părăsească bebelușul pe caldarâmul rece și umed, dar de acest aspect se vor ocupa autoritățile care îi vor trage indubitabil la răspundere pentru fapta lor. Denisa, împreună cu soțul ei și cu părinții aflați în România, undeva în județul Argeș, dorește ca micuțul să îi fie încredințat pentru că „nimeni nu-i poate oferi dragostea și grija de care are atâta nevoie, așa cum am putea s-o facem noi.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Denisa nu știe prea multe amănunte despre viața surorii ei din ultimul an. Familia din România a rupt orice legătură cu ea când a plecat în Italia la bărbatul cu care a făcut copilul.

Mama copilului abandonat, mai are în țară doi copii, un băiat și o fată de 12 și respectiv 9 ani

Era în divorț de tatăl lor când l-a cunoscut pe Facebook pe bărbatul român de la Verona de care s-a îndrăgostit iremediabil. Atât de tare încât și-a lăsat cei doi copii în grija părinților și a tatălui lor și ea a plecat la dânsul. Gestul ei nu a fost deloc pe placul familiei sale, al părinților și surorii, care au condamnat-o că și-a părăsit copiii pentru dragostea unui bărbat. Femeia în Italia nu lucra și nu trimitea nimic la copii, aceștia au avut la dispoziție tot ce au avut nevoie prin grija tatălui și a bunicilor lor, în casa cărora stăteau.

„Nu știm nici măcar cum se numește bărbatul la care a plecat, nu știm nimic de el, zicea că e șofer de TIR, dar dacă ar fi fost așa atunci cum de n-aveau bani pentru a-și crește copilul?” ne-a spus Denisa profund afectată de gestul surorii ei. „Noi am rupt orice legătură cu ea pentru că și-a părăsit copiii pentru el, nu mai știam nimic de viața ei, mie mi-au spus niște cunoștințe că e însărcinată și am mai văzut că a pus niște poze pe Facebook cu ea și copilul. Acum nici pe Facebook nu mai este, cred că și-a eliminat profilul.”

Pentru cei doi copii din țară tatăl lor și-a exprimat intenția de a obține autoritatea părintească deplină, deoarece mama lor i-a abandonat, iar pentru micuțul lăsat de aceeași femeie la un colț de stradă în miez de noapte, Denisa, sora ei, intenționează să facă tot ce este omenește posibil pentru a-l primi spre adopție: „Voi avea nevoie de un avocat care să mă ajute, eu nu știu deloc limba italiană, dar sper cu toată ființa mea ca acest copil să îmi fie încredințat mie și soțului meu. Părinții mei și ai Mădălinei nu știu încă ce s-a întâmplat, dar sunt sigură că așa cum i-au crescut pe ceilalți doi nepoți vor fi bucuroși să participe și la creșterea acestui micuț.”

Viitorul copilului va fi decis de Tribunalul pentru Minori care deocamdată îl va încredința probabil unei instituții de tip familial care se ocupă de îngrijirea acestor copii abandonați:

„Bebelușul va fi încredințat unei comunități de tip familial, o structură gestionată de noi (departamentul de Servicii Sociale al primăriei – n.r.) și dedicată în special îngrijirii copiilor mici”, a declarat Daniela Maellare, consilier pentru servicii sociale la Primăria din Verona.

Pe același subiect: