Lecco – Șofer român rămas rănit, plus un mort și alți 3 răniți, în urma prăbușirii unui pod din Annone.

adui

Un mort și 4 răniți, scrie ziarul L’Eco di Bergamo, în urma tragicului eveniment din Annone, provincia Lecco, de ieri după-masă, orele 17:23, când un pod s-a prăbușit în momentul în care un tir cu o greutate de 70 de tone, transportând bobine de oțel, condus de un conațional al nostru, îl traversa.

Românul, Vasile Mihai Cioirei, în vârstă de 37 de ani, a rămas rănit în urma tragediei, fiind internat cu fractură a cutiei toracice, dar aflându-se în afara oricărui pericol de moarte, din spusele medicilor. La fel ca el, alte 3 persoane au fost rănite, fără consecințe fatale dar, din păcate, a avut loc și un deces, fiind vorba de un bărbat de 68 de ani, Claudio Bertini, din Civate, care a rămas strivit în automobilul său marca Audi, în urma prăbușirii podului.

crolla-ponte-precipita-tir-di-albino-un-morto-anas-avevamo-control_7a1a62fc-9d54-11e6-b356-e0f7f866b394_700_455_big_story_linked_imaDeși la prima vedere s-ar părea că vinovat pentru acest dezastru ar fi românul nostru, traversând podul cu o încărcătură excesivă, se pare că lucrurile stau altfel, transportul efectuat de român fiind cu toate actele în regulă și podul fiind construit pentru a susține o astfel de greutate. Adevărații vinovați, în acest caz, sunt birocrații italieni, în special ANAS (Agenzia Nazionale Autonoma delle Strade), care cu doar 3 ore mai devreme, în urma semnalării din partea șoferilor a căderii de bucăți de ciment din pod, au fost la fața locului și au controlat dar nu au luat nici o măsură pentru închiderea podului sau măcar reducerea traficului.

Rezultatul, îl puteți vedea și dumneavoastră în filmarea de mai jos, procurorul pronunțându-se în acest caz cu acuzația de omor din culpă, urmând ca astăzi să fie ascultați primii martori.

Ne cerem scuze pentru calitatea slabă a imaginilor, acest video fiind preluat de pe site-ul L’Eco di Bergamo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI