Bianca, românca din Bologna contaminată cu coronavirus este pozitivă și astăzi, la 56 de zile de la primul test

Bianca Dobroiu, tânăra fotomodelă româncă din Bologna în vârstă de 22 de ani și care a fost prima persoană din localitate infectată cu coronavirus, rezultă pozitivă și astăzi la testele pentru coronavirus deși au trecut 56 de zile de la diagnosticarea infecției. Între timp, medicii au efectuat alte cinci teste, iar la patru dintre ele diagnosticul a fost mereu același: tânăra are virusul în corp și la această oră.

Bianca Dobroiu. Foto: Facebook – https://www.facebook.com/biancadobroiu/

Despre Bianca vă relatam pe 6 martie aici, când cazul ei a fost făcut public inițial chiar de ea pe pagina ei de Facebook, apoi a explicat în cadrul emisiunii „Pomeriggio 5” de pe postul italian de televiziune, Canale 5, prin ce a trecut și cum a ajuns să fie contaminată. Conform celor relatate de conaționala noastră, primul test i-a fost făcut în urmă cu 56 de zile, după ce a ajuns la spital cu simptome grave precum febră, tuse, dureri în gât și în piept. După șase zile petrecute în spital, tânăra a fost externată fiindcă starea ei de sănătate s-a îmbunătățit, dar a fost nevoie să stea apoi în izolare la domiciliu până au trecut cele 14 zile în care de obicei virusul moare definitiv.

„Am fost internată șase zile, apoi m-au externat fiindcă febra scăzuse fără a mai trece peste 37-37,2 grade. De atunci au continuat să-mi facă testele cu tampon, până acum cinci în total. Patru au ieșit negative și unul a ieșit în schimb neconcludent. Ultimul test l-am făcut pe 16 aprilie, următorul cred că va fi la sfârșitul acestei luni”, a povestit Bianca pentru Fanpage.

„Unii spun că aș putea deveni un caz de studiu. La început credeam că mi se întâmplă doar mie, apoi am văzut că mai sunt și alte cazuri de carantină atât de lungă până când nu ies două teste negative”, a mai adăugat românca.

De obicei, la sfârșitul perioadei de carantină, persoanelor care au fost infectate cu coronavirus li se fac alte două teste la o distanță de minim 24 de ore unul de altul și doar dacă ambele teste ies negative persoana în cauză este declarată vindecată. Majoritatea pacienților infectați rezultă negativi la cele două teste după 14 zile de carantină, dar sunt și cazuri în care testele dau rezultat negativ chiar și la o lună după contractarea virusului. Cazul Biancăi însă este cel mai „longeviv”, dacă se poate numi așa, cel puțin în Italia, după cum a confirmat pentru presa locală un specialist infectivolog de la Policlinico Sant’Orsola di Bologna

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Când am descoperit că nu sunt singura în această situație m-am mai liniștit puțin, dar inițial, neștiind nimic, într-o zi m-am dus la Urgențe pentru o vizită de la A la Z. Rezultatele au confirmat că sunt perfect sănătoasă, deci e o chestie cu adevărat absurdă, nici măcar medicii nu reușesc s-o explice”, a mai spus tânăra română.

„Mă simt bine încă din 10-12 martie. În ultimul timp nu mai știu ce să fac. Mă antrenez puțin, citesc, mă uit la seriale, dar e o situație foarte dificilă. Asta și din cauză că locuiesc cu mama mea (pentru care testul a ieșit negativ – n.r.) și stau mereu închisă în cameră, singură. În momentul în care voi fi declarată vindecată în mod definitiv, primul lucru pe care-l voi face va fi o plimbare lungă”, a spus în final Bianca Dobroiu.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20