„Blestemato, te omor!” Badantă din Italia, condamnată la închisoare pentru decesul pensionarei la care lucra

O badantă albaneză în vârstă de 49 de ani, a fost condamnată de Curtea de Apel din Florența la trei ani și patru luni de închisoare pentru moartea pensionarei la care a lucrat, informează Rai News.

Bătrâna a murit în 2018, la vârsta de 82 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, iar rudele sale au dat-o în judecată pe îngrijitoare pentru maltratare.

Procurorul Giacomo Pestelli ceruse o pedeapsă de 12 ani pentru infracțiunea de omor ca urmare a unei alte infracțiuni (maltratare).

Totul a ieșit la iveală în vara anului 2018, pe data de 9 august, când Maria Pia Marcheschi a fost dusă de urgență la spital unde a decedat după doar câteva zile.

Pe corpul femeii au fost descoperite vânătăi, zeci de leziuni și mai multe traumatisme la cap, unul dintre acestea fiind cauza hemoragiei cerebrale care i-a fost fatală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta a arătat că aceste leziuni, aproape 60 în total, erau rezultatul unor lovituri cu obiecte contondente, lovituri aplicate de Etleva Aliaj, badanta pensionarei.

În ciuda acestor dovezi, femeia a fost inițial achitată în procesul de gradul unu.

Această decizie a fost însă anulată în apel de Curtea de Assise (Curtea cu Juri) din Florența, care, luând în considerare circumstanțele atenuante și agravante, a condamnat-o la 3 ani și patru luni de închisoare.

Din relatările unor martori, se pare că badanta o lovea și amenința pe pensionară cu injurii ca: „Maledetta, io ti ammazzo!” (Blestemato, te omor!). Îi băga forțat hrana în gură și o lovea peste cap.

Vecinii au declarat că o auzeau pe bătrână strigând: „Mă doare, gata, termină!”

Interesant este că, în prezența rudelor, badanta se comporta într-un mod atent și grijuliu.

Distribuie acest articol