Bloc din Italia prăbușit în timpul lucrărilor de renovare. Muncitorii erau în pauza de prânz

În centrul orașului Matera, din regiunea Basilicata, un bloc cu două etaje, nelocuit, care se afla în renovare, s-a prăbușit astăzi, luni, 31 iulie.

Din fericire, muncitorii implicați în lucrări erau în pauza de prânz și au scăpat nevătămați. În prezent, se efectuează verificări pentru a stabili dacă se aflau și alte persoane în clădire, informează ANSA.

Clădirea se afla pe via Beccaria, în zona centrală a orașului Matera și s-a prăbușit în jurul orei 13:30. Era nelocuită de mai mulți ani și în aceste zile era supusă unor lucrări de restructurare.

364148851_5956858464414434_2538948470162893505_n

La fața locului au sosit pompierii, carabinierii și polițiștii locali.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, se efectuează verificări pentru a se stabili dacă existau alte persoane în clădire, dar până acum nu s-au raportat nici răniți, nici dispăruți.

Directorul companiei care efectua lucrările în clădire a confirmat deja că la momentul prăbușirii nu era nimeni pe șantier, deoarece el și ceilalți doi muncitori și-au întrerupt activitatea pentru a lua masa de prânz.

Ca măsură de precauție, o altă clădire situată în apropiere a fost evacuată și două unități sanitare și-au suspendat activitatea.

Conform primelor informații, la fața locului se simte miros de gaz: pompierii lucrează la acest detaliu împreună cu tehnicienii de la câteva companii specializate.

Pe rețelele de socializare au început să apară primele imagini ale clădirii prăbușite. Într-o postare de pe Facebook un martor descrie scena:

„La Matera, liniștea dinaintea prânzului a fost întreruptă de un zgomot care a sunat ca o bombă. Ne-am uitat pe fereastră și am văzut un morman de dărâmături: o clădire nelocuibilă de pe strada Protospata, colț cu Beccaria, s-a prăbușit. Dacă mă gândesc la milioanele de ori când am trecut pe acolo, pe jos sau cu mașina… sperăm că în acel moment nimeni nu a făcut asta.”