Bloc prăbușit în Italia. Un om a murit și altul este căutat sub mormanul de moloz

UPDATE: Corpul neînsuflețit al unei femei a fost scos de pompieri de sub dărâmături în cursul dimineții de duminică. Este a a doua victimă a tragediei.

Știrea inițială:

În localitatea Monestirolo, din provincia Ferrara, o clădire de locuințe cu două etaje s-a prăbușit în urma unei explozii, relatează Today.it.

Incidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 21:45, pe via Argenta.

Până în prezent, s-a confirmat decesul unui bărbat, cu vârsta în jur de 70 de ani, iar o femeie este considerată dispărută.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Photo 2023 10 22 11 24 10
Sursa foto: Il Resto del Carlino

Forțele de intervenție au fost alertate imediat și au lucrat neîncetat pentru a căuta persoanele dispărute.

Corpul bărbatului a fost recuperat de pompieri în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 8:00.

„Recuperat de pompieri corpul unui bărbat fără suflare. Căutările continuă pentru o persoană dispărută”, a menționat un tweet postat de „Vigili del fuoco” duminică dimineața.

Se suspectează că la originea exploziei a stat o scurgere de gaz din clădire. După explozie, a izbucnit și un incendiu, ceea ce a complicat operațiunile inițiale de salvare.

Echipa de pompierilor din Piacenza a intervenit cu echipamente speciale.

La fața locului s-au deplasat 43 de pompieri din Ferrara, Portomaggiore și Molinella, echipe de căutare specializate din Bologna, Treviso, Rovigo și Venezia, unități canine din Bologna și Parma, precum și echipe specializate în intervenții la sol din Forlì și Piacenza.