Blue Air suspendă toate zborurile cu plecare din România în următoarea perioadă

Compania aeriană Blue Air s-a lovit recent de o problemă care a constrâns-o să suspende toate zborurile care pleacă din țara noastră, în perioada imediat următoare, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții instituției pe adresa redacției.

Motivul care a dus la acest blocaj este o amendă neplătită către autoritățile române, mai scrie în comunicat.

„Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până luni, 12 Septembrie 2022”, spun reprezentanții companiei.

Zborurile planificate de această companie, care vin din afara țării noastre în cursul zilei de astăzi, 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului, se precizează.

Conducerea Blue Air ține să sublinieze totodată că această blocare a conturilor bancare vine la scurt timp după ce Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a instigat cetățenii să nu mai cumpere bilete de avion de la această companie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste instigări, venite din partea unui reprezentant cu rang înalt al Statului Român, ar fi condus la:

  • Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
  • Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);
  • Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

„Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al Statului Român, precum și decizia intempestivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air in situația nedorita de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”, se arată în încheierea comunicatului de presă.