Bologna – un cetățean român de 39 de ani și doi cetățeni italieni morți într-un accident tragic la Ganzanigo di Medicina

Sursa foto: Il Resto del Carlino

Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 21 mai 2017, în jurul orei 17:00, în localitatea Ganzanigo di Medicina din provincia Bologna, unde două autovehicule s-au tamponat puternic ducând la moartea a trei persoane, dintre care una de cetățenie română.

Cele două automobile, un Volkswagen Passat și un Renault Clio, s-au lovit frontal când se aflau pe via San Vitale din localitatea menționată mai sus, la intersecția cu via Nuova.

La bordul mașinii Volkswagen Passat se aflau un bărbat de cetățenie română în vârstă de 49 de ani, pe nume Ioan Mihai Moronga, domiciliat în localitatea Sesto Imolese, precum și partenera acestuia, în vârstă de 38 de ani, de cetățenie română și ea, rezidentă la Bologna.

În automobilul Renault Clio se aflau  doi cetățeni italieni, Paolo Busardò, 53 de ani din localitatea Loiano și Nadia Carloni, 60 de ani, din Bologna.

Din relatările martorilor reiese că impactul între cele două mașini a avut loc când mașina Volkswagen Passat a încercat să depășească o motocicletă Yamaha 600 condusă de o femeie în vârstă de 36 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma impactului, cei doi cetățeni italieni de la bordul mașinii Renault Clio, precum și conaționalul nostru Ioan Mihai Moronga de la volanul mașinii Volkswagen Passat, au murit pe loc.

Partenera conaționalului nostru, femeia română în vârstă de 38 de ani, a fost rănită grav iar martorii spun că deși inițial era conștientă, aceasta și-a pierdut cunoștința înainte ca ambulanțele să ajungă la fața locului.

„Singura supraviețuitoare, femeia română, a fost extrasă dintre resturile mașinii conștientă încă dar atât de șocată încât nu a realizat că partenerul său era mort. Continua să-i vorbească, ca și cum ar fi fost încă viu. Am încercat să o menținem conștientă până la sosirea medicilor dar a leșinat”, relatează un martor.

Conaționala noastră a fost transportată în final cu elicopterul la spitalul Maggiore din Bologna iar medicii se mențin rezervați în privința stării sale de sănătate.

Rănită ușor și femeia de la bordul motocicletei Yamaha, aceasta fiind transportată la spitalul din Imola.

Procuratura din Bologna a dat ordin să fie executată autopsia trupurilor neînsuflețite ale celor trei persoane decedate în acest accident, pentru a stabili modul în care au murit și dacă șoferii au consumat alcool.