Bonă româncă acuzată în străinătate că a vrut să omoare copilul pe care îl îngrijea. L-a lovit de două ori în cap

Marți, 28 noiembrie, începe la Tribunalul din Madrid procesul împotriva unei femei de naționalitate română, acuzată că a încercat de două ori să omoare un bebeluș de patru luni pe care îl îngrijea. Faptele au avut loc în capitala Spaniei, unde femeia era angajată ca îngrijitoare de copii.

Conform procurorilor, incidentele s-au petrecut în data de 28 februarie și 13 martie 2018, menționează OK Diario.

În prima ocazie, în timp ce era singură cu copiii în locuința familiei, femeia a lovit bebelușul în cap cu un obiect contondent.

Drept urmare, copilul a suferit un cefalohematom pe partea frontală stângă a capului și rigiditate cervicală, fiind diagnosticat cu contuzie cervicală și traumatism cranioencefalic ușor.

Aceste leziuni au cauzat dificultăți de somn și imposibilitatea de a-și întoarce gâtul, necesitând un guler cervical pentru vindecare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe 13 martie, în jurul orei 16:30, bona româncă este acuzată că a încercat din nou să omoare bebelușul, lovindu-l violent în cap.

Această agresiune a rezultat în desprinderea pavilionului auricular drept al copilului, plus multiple hematoame și edeme.

În urma acestor răni, copilul a fost supus unor teste radiologice sub anestezie generală, fiind diagnosticat cu fractură parietală stângă complexă, hematoma subdural și subgaleal, și fractură a arcului posterior drept al vertebrei cervicale C2.

Bebelușul a fost imediat internat în unitatea de reanimare a serviciului de neurochirurgie.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza rănilor provocate de cea care ar fi trebuit să-l îngrijească și să-l protejeze, copilul a rămas internat în spital două zile, necesitând un guler cervical pentru o lună și 74 de zile pentru vindecare completă, fără a rămâne cu sechele.

Femeia, angajată din septembrie 2016 pentru îngrijirea celor trei copii ai familiei, a petrecut șase luni în detenție provizorie între lunile mai și octombrie 2018.

Procurorul cere pentru ea 25 de ani de închisoare și o compensație de 23.000 de euro pentru părinții victimei, plus 8.000 de euro pentru zilele de îngrijiri medicale și o amendă de 15.000 de euro pentru daune morale.

@rotalianul