“Bonus Cultura” – 500 de euro pentru tinerii din Italia care au împlinit sau împlinesc 18 ani în 2016.

Începând de astăzi, 3 noiembrie, 2016, toți tinerii din Italia, atât cetățeni italieni cât și cetățeni străini cu rezidența în Italia, vor putea beneficia de bonusul cultural de 500 de euro oferit de statul italian. Singura condiție este să împlinești 18 ani în 2016.

Cum se poate obține bonusul?

Dacă v-ați născut în anul 1998, sunteți rezident în Italia și vreți să beneficiați de acest bonus, trebuie în primul rând să fiți înregistrat în ”SPID” – Sistema Pubblico di Identità Digitale, lucru foarte ușor de făcut și care durează în general între 5 și 10 minute. Puteți să vă creați ”cartea de identitate virtuală” folosind unul din următoarele site-uri sau organizații, supranumite și ”Identity Provider”:

Poste Italiane, care oferă următoarele opțiuni pentru înregistrare:

Sielte ID, care oferă posibilitatea de a te înregistra prin:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

InfoCert, care de asemenea oferă același serviciu prin:

TIM ID, serviciu oferit:

Indiferent care mod de înregistrare alegeți, veți avea nevoie în mod obligatoriu de o adresă de email, un număr de telefon fix sau mobil, un document de identitate italian, în curs de validitate, și de codul fiscal.

Odată înregistrați în sistemul public de identitate cu una din opțiunile menționate mai sus, puteți accesa site-urile dedicate special pentru ”Bonus Cultura” la adresele www.18app.it sau www.diciottapp.it unde dând click pe ”Entra con SPID” și selecționând serviciul folosit pentru întregistrarea identității digitale veți putea introduce datele de access și vei putea continua urmând indicațiile de pe site pentru a intra în posesia bonusului.

- Continuarea după publicitate -

După ce ați intrat în contul dumneavoastră 18App, aveți posibilitatea de a crea bonuri electronice sau care pot fi scoase la imprimantă ce vor putea fi folosite online sau în magazinele fizice puse la dispoziție cu acest scop.

ATENȚIE: aveți timp doar până în 31 ianuarie, 2017, să cereți acest bonus, după care nu veți mai putea beneficia de el, dacă ați împlinit 18 ani în 2016.

Cum poate fi cheltuit acest bonus?

Bonusul poate fi cheltuit în peste 1000 de magazine din Italia care au aderat la această inițiativă și care vor oferi bunurile și serviciile lor tinerilor înfometați de cultură, site-ul menționat mai sus punând la dispoziția dumneavoastră o listă cu magazinele și instituțiile disponibile și care poate fi consultată aici.

Ce se poate cumpăra cu acești bani?

Aveți la dispoziție mai multe opțiuni, printre care achiziționarea de cărți, foarte utilă pentru cei care studiază, sau posibilitatea de a cumpăra bilete pentru spectacole de teatru dar și pentru concerte sau cinema.

Bonusul poate fi cheltuit până pe data de 31 decembrie, 2017, dată după care va expira și veți pierde orice posibilitate de a-l mai folosi.

În total s-au numărat circa 574.000 de tineri care vor beneficia de acest bonus pentru anul 2016, urmând ca în anul 2017 bonusul să fie oferit din nou tinerilor născuți în anul 1999 și care, prin urmare, vor împlini 18 ani anul viitor.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20