„Bonus Cultura” de 500 de euro acordat în Italia tinerilor rezidenți, fără deosebire de naționalitate

Începând de joi, 1 aprilie 2021, toți tinerii din Italia, atât cetățeni italieni cât și cetățeni străini cu rezidența în această țară, vor putea depune cererea pentru bonusul cultural de 500 de euro oferit de statul italian, în cadrul celei de-a cincea ediție a „18app”. Singura condiție este să fi împlinit 18 ani în cursul anului 2020.

Banii vor putea fi cheltuiți pe cărți (inclusiv cărți audio și cărți electronice), muzică înregistrată (CD-uri, DVD-uri muzicale, discuri de vinil și muzică online, cu excepția suporturilor hardware de orice fel adecvate pentru reproducerea lor), bilete la cinema, spectacole de teatru, dans, vizitare de muzee, expoziții, monumente istorice și parcuri arheologice, pentru evenimente culturale, cursuri de muzică, de teatru sau limbi străine, produse audiovizuale și, începând din acest an, și pentru abonamente la ziare în format digital.

Așadar, începând de joi, 1 aprilie 2021, de la ora 12:00, va fi posibilă înregistrarea pe site-ul www.18app.italia.it pentru a putea solicita bonusul oferit pentru toți cei născuți în anul 2002. Cererile se vor putea trimite până la 31 august 2021, iar bonusul va putea fi cheltuit până la 28 februarie 2022.

De la prima ediție și până în prezent au fost aproximativ 1,6 milioane de tineri care au primit bonusul pentru cultură și s-au cheltuit peste 730 de milioane de euro. Din această sumă, 83% a fost cheltuită pentru achiziționarea de cărți, 14% pentru concerte și muzică, iar restul de 3% pentru alte cheltuieli culturale.