Bonus de 60 de euro în Italia pentru transportul public. Reînnoit de la 1 septembrie 2023

Începând cu 1 septembrie 2023, la ora 8:00 dimineața, în Italia va fi reînnoit bonusul în valoare de 60 de euro pentru transportul public. Acest bonus este destinat studenților și lucrătorilor cu un venit anual sub 20.000 de euro.

După epuizarea fondurilor disponibile în luna august, programul de acordare a bonusului va fi redeschis:

„Începând cu 1 septembrie, de la ora 8 dimineața, va fi din nou posibil să solicitați acest bonus”, au explicat cei de la Ministerul Muncii.

Bonusul este utilizat pentru rambursarea costurilor abonamentelor pentru transportul public local, regional și interregional și serviciile naționale de transport feroviar.

Odată obținut, trebuie utilizat până la sfârșitul lunii calendaristice în care a fost emis, altfel expiră și nu mai poate fi folosit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a aplica, este necesar să accesați site-ul oficial dedicat programului de la Ministerul Muncii. Conectarea se face prin intermediul identificării SPID sau a cărții de identitate electronice, urmată de completarea formularului cu toate datele solicitate.

Este de așteptat ca fondurile să se epuizeze rapid. În septembrie vor fi disponibile doar fondurile rămase neutilizate din luna august 2023.

În aprilie, când programul a fost lansat inițial, au fost înregistrate peste 140.000 de cereri.

Bonusul este destinat atât studenților, cât și lucrătorilor, cu condiția să aibă un venit anual sub 20.000 de euro.

Fiecare persoană poate solicita un singur voucher, iar acesta poate fi folosit și pentru un minor aflat în întreținere.

Modalitatea specifică de utilizare a bonusului poate varia în funcție de compania de transport. Un ghid complet al companiilor participante este disponibil pe site-ul Ministerului Muncii.

Distribuie acest articol