Bonus în Italia pentru transportul public începând din 17 aprilie. Cererile se depun online

Bonusul pentru transportul public va putea fi solicitat în Italia începând din 17 aprilie, cu ora 08:00, informează Corriere della Sera.

Valabil pentru studenți, angajați, pensionari și cetățeni cu venituri anuale de sub 20.000 de euro în 2022. Ajutorul constă într-un maxim de 60 de euro pe lună pentru achiziționarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun.

Pentru a solicita bonusul este necesar să se acceseze o platformă online specială, iar cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost primite.

Platforma digitală pentru accesarea bonusului de transport va fi activă începând cu ora 8:00 din 17 aprilie. Cererea poate fi trimisă accesând portalul – bonustrasporti.lavoro.gov.it – cu ajutorul cărții de identitate electronice sau a identității digitale Spid.

Pentru a solicita bonusul, trebuie să vă conectați la platformă și să vă autentificați, apoi să urmați procedura în funcție de cine solicită bonusul și cine este beneficiarul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Este posibilă achiziționarea abonamentului într-un moment ulterior, în mod fizic, la casa de bilete, prezentând codul primit la finalul procedurii online.

Bonusul poate fi solicitat lunar până la sfârșitul anului sau până la epuizarea fondurilor disponibile. În total, sunt alocate 100 de milioane de euro, fonduri care vor fi cheltuite în funcție de cereri până la sfârșitul anului 2023.

Bonusul pentru transportul public va putea fi folosit pentru achiziționarea unui abonament anual, lunar sau pentru mai multe luni la serviciile de transport public local, regional, interregional și feroviar național. Valoarea voucherului va fi determinată de costul abonamentului anual sau lunar pe care intenționați să îl achiziționați. Acesta va putea fi utilizat doar în cursul lunii respective.

Distribuie acest articol