Box: Cătălin Paraschiveanu – Drăgan Lepei, duel românesc la Milano pentru centura WBC Mediteranian!

700x526_catalinparaschiveanu2

Sâmbătă noapte, 29 octombrie 2016, pe ringul instalat la ”Teatrul Principe” din Milano, doi boxeri români şi-au încrucişat mănuşile pentru un meci de titlu, cel WBC Mediteranean la categoria supermijlocie (76,2 kg). Cătălin Paraschiveanu şi Drăgan Lepei, români stabiliţi în Italia, unde şi-au construit carierele în boxul profesionist, au urcat în ring cu gândul unei victorii care să-i ducă spre titluri mult mai importante. Victoria, cum era de așteptat, i-a fost atribuită doar unuia dintre ei, acela fiind Cătălin Paraschiveanu, învingător prin KO, în repriza a 2-a.

Meciul a durat mai puţin de două reprize complete. Paraschiveanu, pugilist născut la Focşani, la 9 aprilie 1991, şi-a dominat adversarul încă de la început, iar în runda a doua a finalizat spectaculos cu un croşeu năprasnic de dreapta, care l-a pus la podea pe Lepei, timișorean născut la 5 decembrie 1989 și adjudean prin adopție. Acesta nu şi-a mai revenit după numărătoare, iar arbitrul a oprit lupta: KO repriza a 2-a.

Cătălin Paraschiveanu, fost campion multiplu, campion de box al României, acum boxer profesionist la clubul OPI 2000 din Milano, unde s-a stabilit cu doi ani în urmă, este sub custodia italianului Salvatore Cherchi, unul dintre cei mai buni promotori din Europa și președinte al clubului OPI 2000.

Paraschiveanu a ajuns acum la 14 victorii din tot atâtea meciuri, dintre care 4 câştigate prin KO.

Distribuie acest articol