Brescia: cetățean român se dă drept polițist dar pe numele său era emis un mandat european de arestare

Sergiu Simion Mădălin, în vârstă de 29 de ani originar din Ploiești, România, a fost arestat pe teritoriul Italiei. Împotriva sa rezulta un mandat de arestare emis de autoritățile române pe data de 13 iulie 2017 pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, informează brescia.corriere.it

S-a prezentat la poliția stradală Chiari Vest și s-a legitimat ca fiind polițist român căruia tocmai i se furase mașina. Românul vorbea în limba engleză explicând forțelor de ordine italiene că este trimis de Poliția Română într-o misiune pe teritoriul italian și se află  pe urmele unui grup de infractori specializați în furtul de cupru. Polițiștilor italieni nu le-a trebuit mult timp pentru a-și da seama că au de-a face cu o persoană care își însușise o identitate falsă, Sergiu Simion Mădălin nefiind nici pe departe cine pretindea că este.

Ba mai mult, pe numele falsului 007 român, agenții italieni au descoperit, la o atentă verificare a datelor acestuia că pe data de 13 iulie fusese emis de o instanță judecătorească română un mandat european de arestare pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. A fost imediat reținut în așteptarea ordinului de extrădare.

De neînțeles și de neexplicat rămâne gestul conaționalului nostru de a se prezenta la o unitate de poliție cu declarații false în ce privește identitatea sa.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol