Brindisi – găsit un al doilea făt în cazul româncei decedate ieri alături de fetița nou-născută.

După ce ieri seară se anunța cu tristețe tragedia româncei noastre, Roxana Mihaela Răpașu, găsită decedată, având alături de ea și o fetiță nou-născută, înecată într-un lighenaș, astăzi drama familiei româncei noastre a devenit și mai mare.

În urma autopsiei executate în această după-masă de medicul legist Domenico Urso, s-a descoperit prezența unei alte placente și a altui cordon ombilical în corpul româncei, descoperire în urma căreia carabinierii s-au întors la garajul-apartament unde a fost găsită femeia și după câteva căutări au găsit, într-o pungă de plastic, înfășurat în haine și alte pungi cu gunoi, corpușorul celui de-al doilea făt născut de femeie, scrie site-ul Rai News.

Autopsia pe corpul fătului se va efectua mâine dimineață dar momentan nu se exclude posibilitatea ca amândoi nou-născuții să fi fost omorâți de tânăra română, în cazul primului făt, o fetiță, autopsia arătând că decesul a avut loc în urma înecării, confirmând astfel că la momentul nașterii fetița era vie. Între timp, autopsia făcută asupra mamei a confirmat că ea a murit din cauza pierderii masive de sânge.

De asemena, au fost preluate probe DNA din corpul fetiței, în cursul zilei de astăzi, cu scopul de a se afla cine este tatăl copiilor, informație care este încă un mister pentru toți, inclusiv pentru familia Roxanei, care a sosit astăzi în localitatea Ceglie Messapica.

Procuratorul din Brindisi, Pierpaolo Montinaro, a declarat că primul lucru care vrea să afle este cine este tatăl copiilor, pentru a putea înțelege motivele care au împins-o pe conaționala noastră să facă acest gest dramatic, una dintre ipoteze fiind că tatăl copiilor născuți și omorâți ar fi abandonat-o, lucru pe care ea nu a reușit să-l îndure cu ușurință și pe care a vrut să-l ascundă complet, înainte de a se întoarce în România la ceilalți doi copii, lăsați în grija bunicilor, ceea ce a dus la această tragedie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimele ore, în locuința unde a fost găsită tânăra mamă și cei doi nou-născuți, a fost găsită și o scrisoare de 7-8 pagine, în limba română, al cărui conținut rămâne necunoscut încă publicului, scrisoarea fiind reținută de investigatorii cazului, scrie site-ul Brindisi Report.

Surse neoficiale di zonă afirmă că Roxana ar fi avut o relație complicată cu un bărbat de origine albaneză ce a fost interogat marți toată ziua și care, în urma analizelor DNA a cărui rezultat se așteaptă în următoarele zile, se va dovedi a fi sau nu tatăl nou-născuților pieriți în această tragedi.

Astfel de situații extreme, în opinia noastră, pot fi evitate cu ușurință de femeile aflate în dificultate, fără a se ajunge la gesturi care să lase în urmă numai durere, pur și simplu vorbind cu persoane în măsură să le îndrume spre alegerile corecte, cum ar fi un psiholog sau un doctor de încredere, multe persoane lăsându-se cuprinse de panică și, împinse de frică, fac gesturi regretabile pentru toată lumea.

Vă reamintim, pe această cale că, între doctor și pacient, fie că este vorba de un psiholog sau de un medic primar, există secretul medical sau confidențialitatea care, prin lege, obligă doctorul să păstreze secretul a tot ceea ce discutați cu el, lucru care poate ajuta persoanele în dificultate să ceară sfaturi cu mai multă ușurință.

Pe rețelele de socializare lumea a început deja să se mobilizeze pentru a ajuta această familie, inițiativa fiind luată de un cetățean italian chiar, Mimmo Cavallo, care, impresionat fiind de acest caz, a pus un anunț cu datele bancare ale Alinei Răpașu, sora Roxanei Răpașu, îndemnând lumea din grupul Facebook UN ROMAN IN ITALIA….ANGELO FERRARI să doneze cât poate pentru a ajuta familia Roxanei să-i readucă trupul neînsuflețit în țară.

mimmocavalo

Distribuie acest articol