Brindisi – își punea sora de 15 ani și alte două minore să se prostitueze. Arestat un proxenet român și un client italian

Carabinierii din localitatea San Vito dei Normanni, provincia Brindisi, au arestat luni, 26 iunie 2017, un bărbat român acuzat de proxenetism cu minore dar și un bărbat italian, în vârstă de 77 de ani, prins în flagrant în timp ce avea raporturi sexuale cu trei fete minore de naționalitate română.

Potrivit jurnaliștilor de la ziarul Repubblica, bărbatul român o conducea zilnic pe sora sa de 15 ani, împreună cu alte două fete românce de 16 și 17 ani, pe câmpurile din apropierea localității Latiano, unde cele trei minore aveau raporturi sexuale cotidiene, contra cost, cu diverși bărbați în vârstă din zonă, pentru prețul de 5 euro pentru fiecare raport.

În urma unor denunțuri făcute de localnicii care locuiesc în preajma gării din Latiano, carabinierii au urmărit timp de o săptămână bărbatul român și cele trei minore în vederea descoperirii tuturor detaliilor și persoanelor implicate.

Anchetatorii se pare că l-au prins în flagrant pe bărbatul italian de 77 ani în timp ce avea raporturi sexuale în grup cu cele trei minore românce și l-au plasat în arest la domiciliu, relatează sursa citată.

Investigațiile ulterioare au dus la descoperirea faptului că adolescenta de 15 ani este gravidă iar anchetatorii nu exclud ca tatăl copilului să fie chiar bătrânul de 77 ani, arestat în flagrant. De asemenea, se pare că aceasta colabora cu fratele său pentru a exploata celelalte două minore românce, ocupându-se de găsirea de clienți și luând un procentaj din banii plătiți de aceștia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român se află închis, în prezent, în penitenciarul din Brindisi, iar cele trei minore românce au fost plasate în grija unei structuri de protecție în așteptarea unei decizii din partea tribunalului pentru minori din Lecce.

În final, vă reamintim că dacă aveți la cunoștință astfel de cazuri și vreți să le denunțați, o puteți face chiar și în mod anonim la următoarele date de contact:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de laTelefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri
Distribuie acest articol