Bucătar român din Italia găsit mort pe canapeaua casei sale: „Oameni ca tine mai rar, o să ne lipsești, prieten drag!”

Un bărbat român în vârstă de 44 de ani,originar din Vaslui dar rezident la Vo’, în provincia Padova din nordul Italiei, a fost găsit mort zilele trecute în locuința sa. Marius Eugen Tănase s-a stins în urma unui stop cardiac. Ceremonia funerară a avut loc ieri, 7 aprilie, la Vaslui, în România, scrie Mattino di Padova.

Marius era foarte cunoscut și iubit de comunitatea din Vo’, mulți prieteni români dar și italieni și-au exprimat condoleanțele și regretele pentru dispariția prematură a conaționalului nostru.

Marius Eugen Tănase s-a stins în ziua de vineri, 30 martie, când a fost găsit fără viață de partenera sa, Sonia, în sufrageria casei în care cei doi locuiau. Cuplul s-a trezit ca de obicei, în dimineața acelei zile de vineri și Sonia a plecat spre serviciu lăsându-l în urma sa pe Marius care încă se pregătea pentru a începe ziua. Dar conaționalul nostru nu a mai apucat să iasă din casă, la întoarcerea sa, femeia l-a găsit mort pe canapea.

Bărbatul român a sosit în Italia cu soția și fiica în anul 2002 și s-a stabilit mai întâi la Roma și apoi la Torino. A lucrat mai întâi ca muncitor în construcții, sector în care nu a avut mari realizări. Apoi, cu ajutorul unui prieten italian, Tullio Brugnolo, care l-a ospitat în casa sa, s-a stabilit la Vo’, în provincia Padova. „Marius parcurgea o perioadă dificilă, avea probleme mari, nu fusese plătit pentru munca de un an și ajunsese să doarmă pe bancă, în parc”, spune Tullio Brugnolo „la Vo’ a trebuit să o ia de la capăt și a început pentru el a doua viață. A făcut sacrificii mari dar a cunoscut și satisfacții enorme.”

Marius a lucrat ca bucătar și ca ajutor de bucătar în numeroase restaurante din Colli Euganei, apoi a ajuns să se stabilească la agriturismo „Al Laghetto del Venda di Boccon” din Vo’.  Cunoscut ca un muncitor neobosit, el era un punct de referință pentru comunitatea românească a locului. Se retrăgea deseori de unul singur pe lacurile din zonă pentru a practica pasiunea sa pentru pescuit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Miercuri, la spitalul din Schiavonia, a avut loc un moment de comemorare cu participarea unui preot ortodox, apoi, corpul neînsuflețit a plecat spre România. Ieri dimineață, în Vaslui – unde trăiesc mama și fratele – a fost sărbătorită înmormântarea românului de 44 de ani.

„O să ne lipsești, prieten drag! Oameni ca tine mai rar. Drum lin printre îngeri!”, sunt mesajele prietenilor pentru un om care s-a grăbit spre ceruri prea curând, după ce s-a așezat, obosit, pe canapeaua casei sale.

Distribuie acest articol