Bucătăreasă româncă de succes în Italia, participantă la „Fiera dell’Alto Adriatico”

În prima săptămână a lunii aprilie a avut loc la Caorle, în Veneto, „Fiera dell’Alto Adriatico”, târgul dedicat cateringului, restaurantelor, hotelurilor și localurilor publice care au avut posibilitatea, pe parcursul a patru zile, să-și promoveze serviciile.

Printre participanți s-a numărat și Mariana Epure, româncă rezidentă în localitatea Santa Maria di Sala, lângă Veneția, care s-a clasat anul trecut pe primul loc la concursul italian de gastronomie „Lady Chef”, dedicat femeilor-bucătar și organizat de Federația Italiană a Bucătarilor.

La demonstrația de la „Fiera dell’Alto Adriatico”, a fost însoțită de colegele Maria Topa, Aurora Alexe și Giada Bozzolan.

Mariana Epure locuiește în Italia de 18 ani și lucrează la restaurantul „La Posata Bianca”, situat în Piazza dei Caduti, din Abano Terme, provincia Padova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a sosit în Italia când avea numai 19 ani, iar povestea Marianei este un basm cu final fericit, menționează Venezia Radio TV, care a publicat un interviu cu românca noastră. A început spălând vasele într-un restaurant ca mai apoi să progreseze rapid și să ajungă una dintre cele mai bune bucătărese din Italia.

„Am intrat în bucătărie cu timiditate, începând cu spălatul vaselor, iar acolo am observat tot ceea ce făceau bucătarii, învățând astfel foarte multe lucruri. N-am stat prea mult la spălat vase, în puțin timp am fost promovată ca ajutor de bucătar”, a declarat Mariana Epure.

Trofeul de „Lady Chef” nu este singurul câștigat de Mariana de-a lungul carierei sale, ea deține un adevărat palmares de certificate și diplomate cu care se poate mândri. Printre acestea amintim că românca a obținut locul III la Campionatele italiene de la Rimini, din anul 2019 și locul II la concursul „Chicco d’Oro”.

Distribuie acest articol