Cadavru găsit în trenul de aterizare al unui avion de pasageri. „Nu avea documente de identitate”

Tragica descoperire a fost făcută la data de 7 decembrie 2022, pe aeroportul Gatwick din Londra, dar informațiile au fost făcute publice abia astăzi, 21 decembrie 2022, relatate fiind de ziarul britanic Daily Mail.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 4:00 dimineața de la acea dată, angajații aeroportului au găsit un cadavru în trenul de aterizare al unui avion deținut de compania aeriană Tui, care tocmai aterizase pe aeroportul londonez.

„Poliția a fost chemată după ce cadavrul unui bărbat a fost găsit în trenul de aterizare al unei aeronave pe aeroportul Gatwick, sosită din Gambia, în jurul orei 4 dimineața pe 7 decembrie. Ofițerii investighează și va fi pregătit un raport din partea medicului legist”, au transmis autoritățile britanice într-un comunicat de presă.

Potrivit celor relatate de autoritățile din Gambia pentru presa britanică, nu este cunoscută încă identitatea bărbatului sau alte detalii despre el, acesta neavând documente asupra sa.

„Conform informațiilor de până acum, bărbatul de culoare decedat a fost găsit în compartimentul pentru roți al aeronavei, fără documente de identificare care să-i stabilească numele, vârsta, naționalitatea sau itinerarul de călătorie. Prin urmare, nu este clar în acest stadiu cine este el”, a declarat Ebrima G. Sankareh, purtătorul de cuvânt al guvernului din Gambia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reprezentanții companiei aeriene Tui au refuzat în schimb să comenteze asupra acestui dramatic episod, invocând faptul că există o anchetă a poliției în curs.

Foarte probabil, bărbatul a decedat din cauza frigului suferit în timpul zborului în trenul de aterizare, aeronava parcurgând o distanță de aproape 5.800 de kilometri, din Banjul, capitala Gambiei, și până la Londra.

Nu este primul caz de acest gen înregistrat în Europa însă. În dimineața zilei de 27 octombrie din acest an, lucrătorii aeroportului din orașul german Frankfurt au găsit trupul neînsuflețit în trenul de aterizare al unui avion care venea din Teheran, Iran. Mai multe detalii despre acest caz în articolul de mai jos:

Bărbat mort în trenul de aterizare al unui avion. Angajații au găsit cadavrul în timpul lucrărilor de întreținere

În 2015, autoritățile olandeze au descoperit un cadavru în trenul de aterizare al unui avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Themba Cabeka, un alt pasager clandestin care s-a agățat de trenul de aterizare al unui avion Jumbo, a supraviețuit unui zbor de 11 ore și peste 9.000 de kilometri din Africa de Sud la Londra, la data de 18 iunie 2015.

Bărbatul african a primit azil în Marea Britanie și a vorbit public pentru prima dată despre călătoria sa abia anul trecut.

Themba Cabeka, 30 de ani, a supraviețuit unui zbor de 11 ore din Johannesburg spre Londra, agățat de trenul de aterizare al unui avion Jumbo. Foto: Daily Mail

El a povestit astfel cum a ieșit din comă timp de 6 luni, iar când s-a trezit a aflat că cel mai bun prieten al său, care călătorea clandestin cu el, a murit după ce a căzut din avion de la 5.000 de metri altitudine.

Themba Cabeka în schimb a fost găsit aproape mort, la sol, pe aeroportul Heathrow. El a fost lipsit de oxigen și a supraviețuit unor temperaturi chiar și de -60C, în timp ce avionul companiei British Airways zbura din Johannesburg spre Londra la acea dată.