Căile Ferate Italiene, orarul de vară 2019. Noi trenuri pentru navetiști

Începând de duminică, 9 iunie, Căile Ferate Italiene vor pune în vigoare noul mers al trenurilor pentru vara anului 2019. Odată cu trecerea la orarul de vară, CFI va introduce pentru următoarele luni noi trenuri și va suplimenta numărul de opriri. Peste 400 de trenuri pe zi vor călători de-a lungul și latul Peninsulei, cu 190 de opriri suplimentare pentru a conecta 240 de stații din principale orașe, anunță La Repubblica.

Programul de vară Trenitalia anunță că vor exista 289 „Frecce” (Rosse, Bianche și Argento), 108 InterCity pe timp de zi și noapte și 36 Freccialink (tren + autobuz), la care vor fi adăugate 32 de EuroCity și 8 Euronight.

Pentru călătorii care fac naveta vor fi introduse în circulație noile trenuri „Rock e Pop” proiectate și construite de Hitachi Rail Italia, cu peste 600 de locuri în versiunea de 5 vagoane și cu o viteză maximă de 160 km/oră. Aceste convoaie sunt deja în funcțiune în Emilia-Romagna, dar vor ajunge și în alte regiuni ca parte a unui plan mai mare, care promite 600 de noi trenuri destinate navetiștilor. Cele 600 de garnituri ar trebui să reînnoiască un procent de 80% din totalul trenurilor în circulație.

„Noile trenuri răspund tuturor necesităților, au toate serviciile pe care pasagerii le cer în ziua de azi”, a declarat Gianfranco Battisti, director în cadrul Căilor Ferate Italiene.

Tren regional „Rock e Pop”