Câinele unei românce din Italia, lăsat fără apă și hrană timp de o lună de zile. Salvat în ultima clipă de pompieri

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Via Aurelio Saffi din localitatea Latina, regiunea Lazio, unde un câine, lăsat singur într-un apartament, a fost salvat în ultimul moment de echipajele de pompieri și poliția locală.

Animalul, abandonat de proprietara sa, o tânără româncă, a supraviețuit fără hrană și apă timp de aproape o lună, relatează Il Messaggero.

Alertați de vecini, care au observat că animalul lătra continuu, autoritățile au intervenit ieri după-amiază.

La fața locului, comandantul poliției locale, Sabrina Brancato, împreună cu echipajele de pompieri, au constatat că animalul se afla într-o stare critică, fiind închis într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc dintre Piazza Santa Maria Goretti și Viale XVIII Dicembre.

Primele plângeri ale vecinilor către Poliția locală datează de aproape o lună, dar contactarea proprietarei a fost imposibilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra româncă a fost considerată dispărută, iar săptămâna trecută a fost chiar denunțată dispariția sa. Deși a fost găsită de carabinieri lunea trecută, ea a dispărut din nou, lăsând animalul fără hrană.

În urma verificărilor, Poliția locală a instalat senzori de acces la intrarea apartamentului pentru a determina dacă cineva îi vizita, posibil pe timp de noapte. După 72 de ore fără niciun acces înregistrat, autoritățile au decis să intervină.

Strada a fost închisă traficului pentru a facilita operațiunea de salvare, iar pompierii, folosind o autoscară, au intrat în apartament de pe balcon și au salvat câinele, aflat într-o stare de sănătate precară.

După salvare, câinele a fost preluat de către veterinarii Asl, care l-au examinat și l-au transferat într-o structură adecvată pentru îngrijire. La locul incidentului, alături de forțele de ordine, s-a aflat și magistratul Antonio Sgarella.

Proprietara câinelui se confruntă acum cu posibile acuzații de maltratare a animalelor.