Căldura face ravagii în sudul Italiei, doi muncitori au murit în două zile și unul este în comă din cauza temperaturilor ridicate

Doi tineri muncitori din Italia au decedat în numai două zile din cauza temperaturilor ridicate din sudul Peninsulei.

Potrivit ziarului La Repubblica, este vorba despre Camara Fantamadi, un tânăr african în vârstă de 27 de ani și Antonio Valente, cetățean italian în vârstă de 35 de ani.

Fantamadi lucra în agricultură, pe câmpurile din Puglia, iar în jurul orei 17:50 de joi, 24 iunie 2021, s-a prăbușit la pământ și nu s-a mai ridicat.

Tânărul se întorcea pe bicicletă de pe câmp la acea oră, după ce a lucrat ore în șir sub soarele arzător al lunii iunie pentru 6 euro la oră.

Camara Fantamadi, 27 de ani. Foto: Fanpage.it

Pedala pe strada provincială care face legătura între cartierul La Rosa din Brindisi și cătunul Tuturano de lângă aceeași localitate, iar la un moment dat a început să se simtă rău și s-a dat jos de pe bicicletă, apoi s-a prăbușit la pământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un trecător s-a oprit și a încercat să-l ajute, dar orice efort a fost inutil fiindcă după câteva minute inima tânărului african a încetat să mai bată.

Cu numai o zi înainte de această tragedie, în jurul orei 14:30 de miercuri, un alt bărbat și-a pierdut viața pe străzile din Galatina, o localitate din provincia Lecce. Tot în Puglia și tot după ce a lucrat ore în șir în soare.

Potrivit presei locale, victima se numea Antonio Valente, avea numai 35 de ani și distribuia pliante publicitare pe stradă.

Antonio Valente, 35 de ani. Foto: Repubblica.it

La fel ca și Fantamadi, bărbatul italian a început să se simtă rău dintr-odată și a căzut la pământ, pierzându-și cunoștința.

O ambulanță a sosit imediat la fața locului și l-a transportat pe Antonio de urgență la spitalul local, dar starea sa de sănătate era foarte gravă, motiv pentru care medicii au decis să-l transfere la spitalul „Francesco Ferrari” din Casarano.

Din nefericire, medicii de acolo nu au putut face nimic pentru a-l salva, iar în cursul serii de miercuri a decedat.

Înainte cu câteva zile de aceste două tragedii, un muncitor de pe un șantier din Taranto a ajuns în comă la spitalul San Cataldo, iar trei colegi de-ai săi s-au simțit și ei rău din cauza temperaturilor ridicate.

Conform datelor meteorologice, în cursul acestei săptămâni un val de căldură s-a abătut asupra Pugliei și a ridicat mercurul în termometre chiar și peste 40 de grade.

- Continuarea după publicitate -

Mai multe sindicate au cerut astfel autorităților să ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii, iar președintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, a emis astăzi o ordonanță în acest sens.

Mai exact, Emiliano a interzis „munca în condiții de expunere îndelungată la soare între 12:30 și 16:00”, măsura intrând în vigoare imediat și fiind valabilă până la data de 31 august 2021.

@rotalianul