Calitatea vieții în Italia, provinciile în care se trăiește cel mai bine

Într-un studiu recent publicat de ItaliaOggi, în colaborare cu Itali Communications și Universitatea La Sapienza din Roma, s-a constatat că Bolzano conduce clasamentul calității vieții în provinciile italiene, urmată îndeaproape de Milano și Bologna. Aceasta subliniază dominația zonei de nord a Italiei în ceea ce privește standardele de viață.

Conform raportului, Bolzano a urcat pe prima poziție, depășind Trento, care a deținut titlul în trecut.

Milano a făcut un salt impresionant de la locul cinci în 2022, ocupând acum poziția secundă, în timp ce Bologna se menține pe locul trei. Alte orașe din top zece includ Trento, Firenze, Padova, Parma, Monza, Aosta și Pordenone.

Raportul arată că, din cele 107 provincii analizate, 63, majoritatea situate în centrul și nordul țării, au fost clasificate ca având o calitate a vieții „bună” sau „acceptabilă”.

Roma, capitala Italiei, a înregistrat o îmbunătățire remarcabilă, urcând pe locul 33, cu 20 de poziții mai sus față de anul precedent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Torino a urcat și ea, ajungând pe locul 31, de la 54. La Spezia, situată pe locul 63, este ultima provincie care a trecut pragul de „suficiență”.

Pe de altă parte, în partea inferioară a clasamentului se regăsesc aproape exclusiv provincii din sudul Italiei și din insule.

Crotone ocupă ultimul loc, cu zero puncte în evaluarea efectuată de ItaliaOggi și Sapienza. Caltanissetta și Messina se află, de asemenea, la coada clasamentului. Alte provincii cu scoruri scăzute includ Agrigento, Catania, Siracusa, Taranto, Enna, Napoli și Palermo.

Experții care au condus studiul sugerează că datele reflectă o tendință post-Covid: marile orașe, precum Bologna, Firenze, Torino și Roma, se redresează rapid. În contrast, marile orașe din sud și insule, în special Napoli și Palermo, se clasează printre cele mai slabe.

Aceste descoperiri aruncă o lumină asupra disparităților regionale din Italia și subliniază nevoia de abordări diferite pentru a îmbunătăți calitatea vieții în diversele regiuni ale țării. Mai jos, tabelul cu toate provinciile:

Captură de ecran 2023-11-21 155459

Captură de ecran 2023-11-21 155525

Captură de ecran 2023-11-21 155555

 

Captură de ecran 2023-11-21 155612

Distribuie acest articol