Camioane cu deșeuri din străinătate oprite la frontieră. Tone de electrocasnice vechi, cauciucuri uzate și haine second-hand

Poliţiştii de frontieră români, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a trei TIR-uri încărcate cu 36.500 kilograme de deșeuri electrocasnice, cauciucuri uzate şi haine second-hand.

Deșeurile urmau să fie introduse ilegal în România. Șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Cele trei auto-marfare, conduse de șoferi români, s-au prezentat în data de 4 august a.c. la Punctele de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, pe sensul de intrare în ţară și erau pline cu deșeuri electrocasnice, cauciucuri uzate, textile de la diferite societăți comerciale din Olanda, Franța și Germania, pentru firme din România.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele trei TIR-uri erau încărcate cu 36.500 kilograme de deșeuri pentru care cei trei șoferi nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Drept urmare, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.