Campobasso: chinurile unei tinere românce, bătută ani la rând și umilită de către concubinul italian

Tânăra româncă, în vârstă de 26 de ani, venise în Italia în urmă cu câțiva ani, împreună cu cele două fiice minore ale sale, în speranța că le va putea oferi o viață mai bună iar începutul părea promițător pentru ele.

Ajunsă în Campobasso, regiunea Molise, conaționala noastră găsise un loc de muncă la o societate agricolă din localitate și tot acolo îl cunoscuse pe el, un bărbat italian de 49 de ani, cu care femeia și cele două fetițe ale sale conviețuiau încă din anul 2013.

Au fost nevoie de ani la rând de bătăi, răni și umilințe, atât pentru cât și pentru fiicele sale, pentru ca tânăra română să decidă să-l denunțe pe concubinul său, care în tot acest timp i-a făcut viața un calvar. L-a început l-a iertat pentru prima bătaie aplicată și i-a iertat chiar și insultele, apoi a continuat să-i ierte orice violență, lucru care devenise la ordinea zilei, și deși carabinierii anchetau aceste agresiuni mereu, refuzul femeii de a-l denunța pe bărbatul italian le făcea munca tot mai grea, scrie site-ul Primo Numero.

Până când, într-un final, femeia a ajuns la Urgențe cu mai multe răni, o traumă craniană, o traumă la cot și la oasele nasului iar în acea ocazie concubinul său ajunsese chiar să rănească și o rudă a femeii, un bărbat, pe care l-a rănit cu un cuțit de bucătărie.

Ancheta carabinierilor a scos la iveală și faptul că bărbatul italian insulta și umilea chiar și fetițele femeii românce, pe lângă bătăile aplicate acesteia. Mai mult, cuprins de gelozie și presupunând că tânăra română ar avea un amant, a amenințat-o pe aceasta că o va desfigura punându-i acid pe față și o urmărea peste tot pe unde mergea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul Giuliano Schioppi, pus în fața elementelor doveditoare adunate de carabinieri în acest caz, a cerut judecătorului să emită un ordin de restricție împotriva bărbatului italian, pentru a-l împiedica  pe aceasta să se mai apropie de conaționala noastră și de fiicele sale.

Bărbatul de 49 de ani, rezident în Campobasso, are mai multe antecedente penale și era supus de mai mult timp supravegherii speciale din partea autorităților, fiind obligat să intre în casă până la ora 20.00, să respecte legile și să nu se îndepărteze de locuința sa, mai scrie sursa citată. Dar multe dintre aceste obligații au fost încălcate în timp ce bărbatul ieșea pentru a o urmări pe concubina sa.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

Distribuie acest articol