Cântărețul italian Al Bano internat de urgență în urma unor probleme cardiace

Cântărețul italian Al Bano Carrisi a fost spitalizat într-un centru din sudul Italiei, după ce a suferit o ischemie ușoară. El va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile, informează luni, 20 martie, mass-media din Italia.

Al Bano, în vârstă de 73 de ani, a fost internat duminică de urgență în spitalul Policlinico din orașul italian Bari  iar luni a fost dus la spitalul Vito Fazzi din Lecce, în aceeași regiune.

Al Bano se afla în compania partenerei sale de viaţă, Loredana Lecciso, în momentul în care s-a simţit rău, în cursul zilei de sâmbătă.

Iubita sa l-a însoţit la o clinică din Bari, unde celebrul cântăreţ a fost internat de urgenţă.

„A suferit un episod uşor de ischemie şi este monitorizat permanent. Se recuperează”, a spus Loredana Lecciso, partenera de viaţă a cântăreţului italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Artistul se află în acest moment într-o unitate specializată în tratarea accidentelor vasculare cerebrale la departamentul de neurologie unde va rămâne cel puțin trei zile sub supravegherea personalului medical, conform acelorași surse.

Al Bano a fost operat în decembrie anul trecut după ce a suferit două infarcte în timp ce făcea repetiții pentru concertul de Crăciun, la Auditorium Conciliazione din Roma, în apropiere de piața Sf. Petru din centrul Vaticanului.

Albano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ și actor italian, devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano.

A debutat în 1965 cu melodia La strada. În 1966 participă la Festival delle Rose cu piesa Quando il sole chiude gli occhi. Cu Pensando a te, iese câștigător în 1969 la Disco per l’Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. Înregistrează câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, cum ar fi Nel sole, Io di notte , Il ragazzo che sorride, La siepe, Mattino, Pensando a te, Mezzanotte d’amore și 13, storia d’oggi.

- Continuarea după publicitate -

La scurt timp începe colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care scrie cântecul Acqua di mare și cu care se căsătorește în 1970. Din 1975 timp de două decenii cântă împreună, formând duetul Al Bano și Romina Power, duet care în 1976 participă la Concursul Muzical Eurovision, obținând locul 7 cu We’ll live it all again (lo rivivrei), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, se clasează pe locul secund cu Felicità. În 1984, Al Bano și Romina Power se clasează pe locul întâi la Sanremo cu Ci sarà.

După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano & Romina Power se reunesc pe scenă în anul 2013 la Moscova cu ocazia unui eveniment dedicat celor 70 de ani ai lui Al Bano.

 

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20