Carabinieri în izolare din cauza unui român pozitiv la Covid-19 care a fugit din spital și a jefuit un supermarket

Un cetățean român, în vârstă de 25 de ani a fost arestat la Aprilia, lângă Roma, după ce a furat dintr-un supermarket mai multe produse. Carabinierii l-au prins și l-au dus la cazarmă, iar după primele cercetări au constatat că tânărul era fugit dintr-un spital unde fusese internat fiind pozitiv la Covid-19. Bărbatul român a fost încredințat personalului medical de la Spitalul Goretti din Latina, pe când toți carabinierii care au intervenit și au intrat în contact cu el au fost puși în izolare la domiciliu și testați pentru coronavirus.

Duminică seară, 15 noiembrie, carabinierii de la unitatea gării Aprilia Campoverde, în colaborare cu cei de la departamentul Radiomobile Aprilia, au intervenit pe via Aldo Moro pentru a-l bloca pe cetățeanul român, care fugise cu puțin timp înainte dintr-un supermarket de unde își însușise în mod fraudulos mărfuri în valoare de 200 de euro.

Tânărul român a fost dus la cazarma din Campoverde, conform procedurii și pentru finalizarea formalităților. În unitate se aflau în total 6 carabinieri care au aflat în urma verificărilor că bărbatul părăsise în mod ilegal Spitalul Santo Spirito din Roma, după ce a fost găsit pozitiv la coronavirus.

Prin urmare, pe lângă infracțiunea de furt calificat, conaționalul nostru va trebui să răspundă penal pentru încălcarea prevederii menționată la art. 2 din Decretul legislativ nr. 33/2020, transformat în legea 74/2020. Bărbatul a fost imediat încredințat personalului medical al Spitalului Goretti din Latina (Lazio), iar carabinierii care au intervenit și au avut contact direct cu infractorul, au fost puși în izolare la domiciliu și testați pentru coronavirus.