Card social în Italia, 382 de euro pentru familiile cu venituri reduse. Se pot achiziționa produse alimentare

Marți, 18 iulie, Carta Acquisti Spesa 2023, noul card social, ajunge în oficiile poștale din întreaga Italie. Beneficiarii au fost deja identificați de Inps (Institutul Național de Securitate Socială) și contactați de autoritățile locale.

Cardul presupune o sumă unică de 382,50 euro, destinată achiziționării de produse alimentare și este disponibil doar pentru anumite categorii specifice. Beneficiarii, deja identificați de autorități cu ajutorul Inps, vor fi notificați direct de administrațiile locale.

Pentru a obține cardul „Dedicata a te” sunt necesare câteva criterii simple: să faceți parte dintr-o familie de cel puțin trei persoane, să nu depășiți un venit ISEE de 15.000 de euro și să nu beneficiați de nicio altă formă de asistență (nici Venitul cetățenesc și nici ajutor de șomaj).

Beneficiarii, identificați de Inps și autoritățile locale, vor primi un mesaj direct de la administrațiile locale. De astăzi, vor trebui să fie atenți la comunicările din partea primăriei din localitatea de domiciliu.

Pentru a activa cardul social, trebuie doar să efectuați o plată. Este important să nu depășiți jumătatea lunii septembrie. Dacă acest card nu este utilizat până pe 15 septembrie, va expira automat și nu va mai putea fi folosit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiecare autoritate locală a primit un număr determinat de carduri, pe baza populației și a venitului acesteia, pentru a fi distribuite cetățenilor.

De exemplu, în Napoli au fost distribuite peste 31.000 de carduri, în Roma puțin peste 30.000, în Palermo peste 20.000, iar în Milano aproape 15.000.

Cardul poate fi utilizat în supermarketuri și magazine de alimente care aderă la inițiativa.

Cu suma de 382,50 euro se pot cumpăra o serie de alimente, dar există și câteva excepții, cum ar fi sarea, peștele congelat și gemul. În plus, se presupune că aceste produse vor beneficia de o reducere de 15% pentru deținătorii de carduri.

Distribuie acest articol