Badanta română victimă a exploziei în casa bătrânei asistate, Carmen continuă lupta pentru supraviețuire

Femeia de naționalitate română, victimă a unei explozii în casa bătrânei pe care o îngrijea în localitatea italiană Sovramonte, din provincia Belluno, este în continuare în stare foarte gravă la Spitalul pentru Arși din Padova și nu poate respira fără ajutorul aparatelor.

Carmen Szabo, în vârstă de 53 de ani, se luptă să supraviețuiască după ce a suferit arsuri de gradul II și III pe 70% din suprafața corpului.

Îngrijitoarea română nu poate respira fără ajutorul aparatelor, ea este în ventilație asistată și medicii continuă să facă tot ce le stă în putință pentru a-i salva viața. De asemenea, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea suprafețelor de țesut nevital. Prognosticul medicilor în ceea ce o privește rămâne unul rezervat, conaționala noastră duce o luptă între viață și moarte.

Spitalul din Feltre, unde a fost internată bătrâna în vârstă de 98 de ani, care a suferit răni mai puțin grave, nu comunică informații referitoare la pacienții spitalizați, prin urmare nu este posibil să se știe starea în care se află acum Zita Fontana.

Explozie într-o casă din Italia, badantă română și bătrâna asistată grav rănite și în pericol de moarte

Totul s-a întâmplat din cauza unei scurgeri de gaze, în dimineața zilei de joi, 6 mai, în jurul orei 9:00. Când Carmen a aprins aragazul pentru a face cafea, acumularea de gaze din încăpere a declanșat explozia. Din primele cercetări rezultă că în încăperea respectivă se aflau cel puțin două kilograme de gaz în aer.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii au fost anunțați de vecinii care au auzit o bubuitură puternică. Până la sosirea lor, oamenii au intervenit pentru a salva viața celor două femei. Simplicio Reato, un italian în vârstă de 63 de ani, a sosit imediat la fața locului. Cu două stingătoare pe care le-a adus de pe șantierul la care lucrează, a stins flăcările din jurul îngrijitoarei și a bătrânei, salvându-le viața. Un alt bărbat ajuns imediat la fața locului, tânărul Patrik Da Rugna, a stins focul împreună cu  Simplicio și a mutat dărâmăturile care acopereau corpul lui Carmen Szabo.

Structura în care a avut loc explozia a fost pusă sub sechestru, iar autoritățile vor efectua o expertiză tehnică pentru a reconstitui ceea ce s-a întâmplat. Butelia, aflată în afara încăperii a rămas intactă, de aceea rămâne ipoteza că ceva nu a funcționat bine de-a lungul instalației.

Distribuie acest articol