Cărți care unesc / Libri che uniscono, donații de carte în limba italiană pentru două biblioteci din România

La 23 iulie 2021, în incinta Palatului D’Avalos – Giardini Napoletani din Vasto – Asociația Culturală VOCEA ROMANILOR DIN VASTO, organizează, la ora 18.30, un eveniment cultural care are ca scop donarea de cărți în limba italiană pentru două biblioteci din România.

Evenimentul „Cărți care unesc / Libri che uniscono” este organizat în colaborare cu Primăria Orașului Vasto, Biblioteca civică R. Mattioli, Asociația La Conchilia Vasto și se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană.

Beneficiarii din România sunt Primăria Soveja (județul Vrancea) și Primăria Hălăucești (județul Iași), localități de origine a unui mare număr de români din Italia, mulți dintre ei întorși în patrie în ultimii ani.

Astfel, cărțile vor avea rolul să faciliteze păstrarea limbii italiene de către copiii acestora, care au urmat școala primară în Peninsulă.

Vor fi prezenți la eveniment primarii localităților din România, primarul Orașului Vasto și numeroși membri ai administrației publice locale și regionale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentele artistice vor fi susținute de Trio Neuma format din interpreții de chitară clasică: Rodolfo D’Orazio, Sandro Tascione, Nicola Cordisco.