Salvador Sobral, din Portugalia, a câștigat finala Eurovision 2017. Află pe ce loc s-a clasificat România!

Muzica, regina Europei în această seară!

26 de reprezentanți din diverse țări europene, s-au întrecut la Kiev, în Ucraina, în cadrul celei de-a 62-a ediție anuală a Concursului Muzical Eurovision.

Concursul a avut loc la Centrul International de Expoziții din Kiev, după victoria Ucrainei la concursul din 2016 în Stockholm cu melodia „1944”, interpretată de Jamala.

Câștigătoarea trofeului Eurovision din acest an este Portugalia reprezentată de Salvador Sobral cu melodia „Amar Pelos Dois.”

Salvador Sobral, Portugalia – Câștigător Eurovision 2017

Este pentru prima dată în istorie când Portugalia câștigă concursul Eurovision, deși aceasta a participat la 44 de ediții ale concursului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mesajul lui Salvador Sobral la înmânarea trofeului Eurovision 2017: „Trăim într-o lume în care muzica e ca la fast food. Am câştigat pentru că eu cânt altfel de muzică. Să aducem înapoi muzica de calitate!”

Portugalia a primit cele mai multe puncte din partea juriului, dar și cele mai multe puncte din partea telespectatorilor. Bulgaria s-a clasat a doua, iar republica Moldova a obținut un punctaj foarte bun atât de la juriile naționale, cât și de la public, situându-se pe locul 3 în clasamentul final.

Iată și superba piesă cu care Salvador Sobral a câștigat concursul Eurovision 2017 și pe care acesta a decis să o cânte la finalul concursului împreună cu sora sa, alături de care a și compus piesa.

România s-a clasat pe locul 7 la Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea, reprezentanții României, cu melodia „Yodel It!”, au intrat în competiție pe poziția 20 iar prestația lor a fost una dintre cele mai apreciate de public.

224 de puncte a primit România de la public ceea ce a făcut-o să sară de pe ultimele locuri în fruntea clasamentului.

Povestea câștigătorului Eurovision din acest an

Câștigătorul trofeului Eurovision din aceste an, cântăreţul de 27 de ani, care are nevoie de o inimă, a impresionat până la lacrimi milioane de telespectatori. Salvador Sobral e bolnav, iar presa scrie că medicii i-ar fi spus că, dacă până la finalul anului nu face un transplant de cord, nu mai are nicio şansă. Portughezul a ascuns problemele de sănătate, convins fiind că va putea impresiona oamenii doar prin cântecul lui.

„Este evident deja că am niște probleme de sănătate și nu pot fi plecat atât de mult. Și chiar am crezut că nu voi putea pleca deloc și apoi, cred că doctorii au fost și ei entuziasmați de toată povestea și au spus: Hai să încercăm să facem asta. Să încercăm să găsim o cale de mijloc. Dacă ai putea să mergi doar pentru o săptămână și să meargă cineva cu tine. Și acum sunt bine, sunt pregătit”, a spus concurentul.

Distribuie acest articol