Câştigătorii Festivalului de la Sanremo 2022. Melodia lor va reprezenta Italia la Eurovision

Mahmood și Blanco sunt câștigătorii celei de-a 72-a ediție a Festivalului de la Sanremo cu piesa „Brividi” („Fiori”). Piesa duetului format din Mahmood și Blanco va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2022.

Pe locul doi s-a clasat Elisa, cu „O forse sei tu”, câștigătoare și a premiului Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală, iar pe trei Gianni Morandi cu „Apri tutte le porte”, care a primit și premiul Lucio Dalla.

Mahmood – joc de cuvinte între numele de familie al cântărețului, Mahmoud, și expresia engleză my mood („starea mea de spirit”) – este un cantautor italian, câștigător al Festivalului Sanremo din 2019 cu piesa „Soldi” („Bani”), cu care s-a clasat și pe locul al doilea la Eurovision Song Contest 2019, relatează Mediafax.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Blanco (pseudonim pentru Riccardo Fabbriconi) este, la nici 19 ani, cel mai tânăr artist care a câștigat Sanremo. A devenit celebru vara trecută cu piesa „La Canzone Nostra” („Melodia noastră”). Este un compozitor și cântăreț care a reușit să creeze, la doar 18 ani, un stil profund recognoscibil, atât în ceea ce privește timbrul vocii sale, cât și aranjamentul muzical.

Festivalul l-a omagiat anul acesta pe Lucio Dalla, la 10 ani de la moartea sa, dar şi pe Raffaella Carra, cântăreaţă şi personalitate TV, care a murit anul trecut.

Directorul artistic şi gazda Festivalului a fost Amadeus.