Câştigătorii Festivalului de la Sanremo 2022. Melodia lor va reprezenta Italia la Eurovision

Mahmood și Blanco sunt câștigătorii celei de-a 72-a ediție a Festivalului de la Sanremo cu piesa „Brividi” („Fiori”). Piesa duetului format din Mahmood și Blanco va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2022.

Pe locul doi s-a clasat Elisa, cu „O forse sei tu”, câștigătoare și a premiului Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală, iar pe trei Gianni Morandi cu „Apri tutte le porte”, care a primit și premiul Lucio Dalla.

Mahmood – joc de cuvinte între numele de familie al cântărețului, Mahmoud, și expresia engleză my mood („starea mea de spirit”) – este un cantautor italian, câștigător al Festivalului Sanremo din 2019 cu piesa „Soldi” („Bani”), cu care s-a clasat și pe locul al doilea la Eurovision Song Contest 2019, relatează Mediafax.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Blanco (pseudonim pentru Riccardo Fabbriconi) este, la nici 19 ani, cel mai tânăr artist care a câștigat Sanremo. A devenit celebru vara trecută cu piesa „La Canzone Nostra” („Melodia noastră”). Este un compozitor și cântăreț care a reușit să creeze, la doar 18 ani, un stil profund recognoscibil, atât în ceea ce privește timbrul vocii sale, cât și aranjamentul muzical.

Festivalul l-a omagiat anul acesta pe Lucio Dalla, la 10 ani de la moartea sa, dar şi pe Raffaella Carra, cântăreaţă şi personalitate TV, care a murit anul trecut.

Directorul artistic şi gazda Festivalului a fost Amadeus.