Cătălin, mort în Italia la 28 de ani: „Un băiat de aur, mereu atent cu cei din jur și foarte politicos”

Durere imensă pentru o familie de români din Agugliaro (Vicenza) și pentru întreaga comunitate din zonă după ce Cătălin Bostan, cetățean român în vârstă de 28 de ani, și-a pierdut viața într-un accident rutier cu mașina personală. Tânărul era foarte cunoscut în localitatea Vo’, unde în urmă cu 20 de ani a sosit împreună cu părinții, din România, în căutarea unei vieţi mai liniştite şi mai stabile din punct de vedere financiar.

Totul s-a petrecut în câteva clipe, în jurul orei 3.00 de sâmbătă noapte, când tânărul se deplasa cu autoturismul său Alfa Romeo sport pe șoseaua care duce de la Este la Vo’. La un moment dat, probabil din cauza vitezei, Cătălin a pierdut controlul mașinii în curba de după benzinăria Tamoil, a virat la stânga, mergând câțiva metri pe iarba de lângă șosea, apoi s-a izbit violent de un copac. Un impact puternic, care nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire. Mașina s-a răsturnat, cu partea din față orientată spre Vo’.

Conform Il Gazzettino, Stefano Mutta, angajatorul italian al tatălui său, a spus despre Cătălin că era un băiat de aur. „Sunt șocat – a declarat antreprenorul din Vo’- îl cunoșteam de mic, venea des aici, la mine acasă. E ca și cum mi-aș fi pierdut un fiu.”

Părinții lui Cătălin sunt foarte respectați în comunitate. Tatăl său, pe nume Constantin, lucrează pe șantier, iar mama ca badantă pentru mama lui Stefano Mutta. Cele două familii au fost mereu în relații foarte bune. „În 20 de ani nu am avut nicio neînțelegere, iar Cătălin era mereu disponibil și foarte bine educat”, a mai adăugat angajatorul italian al tatălui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Muncind din greu, soții Bostan au reușit să-și cumpere o casă la Agugliaro, unde locuiesc în prezent, iar Cătălin lucra ca agent vânzări la Bofrost, o companie alimentară germană care vinde alimente congelate și înghețată la domiciliu.

Despre el povestește Luisa, una dintre clientele sale: „Când intra în casă era foarte respectuos și atent. Își curăța mereu papucii, apoi îmi recomanda cele mai bune produse, chiar și ca preț. Nu-mi vine să cred că a murit, nu este posibil să se întâmple așa ceva!”

O tragedie care ridică multe semne de întrebare, probabil menite să rămână fără răspuns. „Nu obișnuia să bea, să meargă cu viteză, conducea cu prudență – a precizat Stefano Mutta. „Visase de multă vreme la mașina aceea, ținea la ea și o păstra. Ce s-a întâmplat înainte de accident?” Întrebări pe care și le pun membrii familiei, copleșiți de o durere imposibil de descris.

@rotalianul