Se antrenează în Italia și devine campionul României: Cătălin Tecuceanu, 18 ani, campion român național la atletism, antrenat de un italian

Tineri români răspândiți prin lume, talente, vocații românești, care deși departe de țară, se întorc pentru a concura și a-și încununa cariera sportivă în România natală.

La Campionatul Național de Sală la Juniori 1 (sportivi născuți în anii 1999-2000), concurs desfășurat la București, în zilele de 24-25 februarie, Cătălin Tecuceanu, reprezentant al Clubului Sportiv Municipal Brașov, a devenit campion al României în proba de 800 metri. Atletul pregătit de antrenorul italian Lionello Betin (foto stânga) i-a întrecut, în ordine, pe Cristian-Gabriel Voicu (Colegiul Național Mircea cel Bătrân-CSM Râmnicu Valcea) și Florin Pitic (LPS Suceava).

Cătăin Tecuceanu (foto dreapta) cu antrenorul italian Lionello Betin (foto stânga)

Cătălin Tecuceanu (foto dreapta) este originar din Galați, este legitimat de un an de zile la CSM Brașov și de 10 ani locuiește împreună cu familia în nord-estul Italiei, în localitatea  Trebaseleghe, regiunea Veneto. Pentru anul acesta, obiectivul lui este realizarea baremului și participarea la Campionatul Mondial U20 de la Tampere (Finlanda), din perioada 10-15 iulie 2018.

Cătălin a sosit în Italia când avea șapte ani, unde a descoperit atletismul. Și nu l-a mai părăsit! Președintele Silca Ultralite Vittorio Veneto, Aldo Zanetti declară pentru Treviso Today: „Suntem foarte fericiți pentru această medalie, Cătălin nu a fost favorit, dar s-a comportat surprinzător de bine la nivel tehnic. O laudă îi revine și antrenorului său, Lionello Bettin, care îl antrenează de când Cătălin era copil. Acum asteptam să îl vedem la nivel internațional, într-o competiție și mai importantă!”.

„Sunt în Italia de mult timp, în momentul acesta consider mai mult Italia ca și casa mea, pentru că aici am crescut și am devenit ceea ce sunt azi, dar în Romania mi-am petrecut copilăria, din acest motiv sunt legat mult și de țara mea natală”, ne-a declarat Cătălin Tecuceanu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol